Kranj je vse bolj prijazen in zanimiv mladim družinam. In zato je toliko več otrok v šolah in vrtcih, je rekla Daša Meglič, šefica družbenih dejavnosti naše občine. In ostala živa, kot se reče. Ker je pri tem brezskrbno in brez sramu pozabila povedati, da danes 144 malčkov ne more v vrtec in da na prvi šolski dan 34 otrok ostaja doma. Po krivdi občine, jasno. Ker občina zagotavlja javno varstvo za vse. V mestu, ki je prijazno mladim ipd. Zanimivo in poučno: ko so potem podaniki župana Mohštjana javnost obvestili o dosežkih naše uprave in oblasti, tega podatka ni bilo. Trma pa ga objavlja. Ker Daša Meglič in Mohštjan nista kriva (vsaj ne v tem primeru), da je več otrok - sta pa odgovorna, da imajo otroci vrtec nad glavo kot se reče.

Bilo bi krivično na to uradnico in župana valiti krivdo. Zgodba sega v čas mojstra s Sela pri Žirovnici, ki ga je občinski Mirko odpeljal po šihtu domov in ga ni preveč prizadelo, kaj se v Kranju dogaja. In zato imamo, kar imamo: zanimivo mesto za mlade družine, ki ob tej zanimivosti nimajo vrtca za svoje otroke. Potuha s koncesijami pa je samo prekladanje odgovornosti. Kajti: mestna občina ima ogromno prostorov kjer bi vrtec lahko bil. Ampak nima denarja, še manj znanja in volje, da bi najmlajšim omogočila otroštvo kot jim gre. Zdaj je bolj pomembna komunala, zdaj kaj drugega.

Šola pri Prešernovem gaju je prazna leta in leta. Lani jeseni je požrla 350 000. Po predpisih, da bo jasno. Skladno s proračunom. Nekaj vrtali, podirali in šli. Plačano! To je Kranj danes in to je naš Mohštjan: molči in gostobesedi o tem, da uprava dela. Pri tem pa uradnica pozabi povedati, da je za nekatere današnji dan še bolj poln stresa: otroka morajo nekam "spakirati", ker v vrtcu zanj ni prostora.

Kranj je bil do zdaj najbolj prijazen tistim, ki so bili odgovorni za varstvo. Svojih interesov.