Se spomnite štosa Bojana Homana (podžupana pri Mohorju in odgovornega za Gorki)? "Pozabil" je novi oblasti povedati, da za 3 (tri) milijone evrov del pri čistilni napravi ni denarja, ker bi sicer zamudili roke? Ga je kdo poklical na odgovornost za prevaro oziroma je naš Mohštjan pojasnil, kako so ga "nategnili" in vse nas zraven? Ne, bivši podžupan se smeji v mestnem svetu, osumljen je korupcije - pa kaj potem!

Sredi junija bi v Bitnju (preko 1000 priključkov na novo kanalizacijo) morali končati gradnjo, sledilo bi uporabno dovoljenje. Do danes ga nimajo, ljudje pa ne vedo, koliko bodo plačali dejansko za kanalizacijo. In do konca oktobra morajo vsi urediti vse za priklop. Evstahij Drmota, direktor Komunale, do konca avgusta ni znal odgovoriti, koliko priključkov sploh je treba priklopiti, soglasja in nadzor pa izvaja javno podjetje Komunala.

Se lahko zgodi, da nekdo ne more svojega računalnika povezati s storitvami Telekoma, lahko pa ga s Krčevim T2 v stečaju? Zato, ker mu je bila občina preko izvajalcev to dolžna omogočiti, a mu ni. In je T2 privilegiran in edini dobavitelj. Mimogrede: Garnol je lastnik T2 in - partner MO Kranj pri projektu Gorki. Na zdravje!

Morda se bo na koncu vse uredilo. Našli se bodo milijoni in kabli in soglasja. Vse skupaj bo naš Mohštjan proslavil kot veliko zmago. Toda projekt Gorki je od vsega začetka tudi dokaz, kako se ne smeš lotiti projekta, ki je največji po vrednosti v zgodovini Kranja po osamosvojitvi. Ljudje ne morejo verjeti, kaj se jim dogaja pred nosom in potrebno je spomniti, da vse plačamo mi do zdanjega centa. Ali gre cent neposredno v občinsko blagajno, ali v državno in potem bruseljsko in nazaj, ni pomembno. Pomembno je, da z njim delajo kot pač delajo...