Kranjsko Alenko je zapustil Jani! Nič skrbi: ni edini, ne prvi, morda ne zadnji. Pa ni "rumena novica" v kaki zasebni trač reviji! Gre za politični odhod iz stranke Alenke Bratušek. Ki jo je zapustil zvesti Jani, ki se je že sestal z Mirom Cerarjem o morebitnem odhodu k SMC! In nauk: kranjska kraljična Alenčica doživlja, da jo zapuščajo vsi kot je včasih ona zapuščala tiste, ki pač niso bili kos njenim ambicijam na poti navzgor. Zoki iz Ljubljane je zadnji v nizu, a je bil prej tudi Gregor in še kdo. In v Kranju je bila politično blizu mnogim, a skoraj vedno nekako v sozvočju z oblastjo, močjo, vplivom. Kajti v SLS danes ni moderno prestopati, kajne?

Zgodba Alenke Bratušek počasi postaja podobna kometu, ki zasije na nebu in potem ugasne. Ljudje ga občudujejo, opazujejo, potem pa pozabijo, da je sploh kdaj bil. Komet ni zvezda, a ima podobno lastnost: lune ali sateliti ali sopotniki vsaj v politiki radi krožijo okoli in se jim zdi, da svetijo tudi oni. Kranjčanka (po bivanju) je bila še včeraj premierka, nesojena komisarka in predsednica stranke in vplivna ženska. Danes? Postaja znana po tem, kdo jo je zapustil in ne kdo ji sledi. In še: v Ljubljani je našla politično lojtrco, a po njej se gre tudi dol, kajne?

Politika je kurba, pravi ljudski rek. Res je: z vsakim gre, plačati je pa treba. In tudi v Kranju nam ne manjka tistih, ki so že menjali liste, stranke, opcije, politike in tako dalje. Interes je vodilo, ki vleče najmočneje. Se še spomnite Hermine Krt? In tistih okoli nje? Se še spomnite Mohorja Bogataja in njegovih? Eni se razbežijo, eni potuhnejo, eni menjajo barvo, stranko, prepričanje. In zato je lahko naša najbolj znana političarka vseh časov za Kranj tudi vzorčen primer, da v politiki prestopni rok (za razliko od nogometa) traja stalno in je vedno dovolj igralcev in klubov za taka početja. Samo dorben primer: stranka SLS z najbolj vidnim svetnikom in ravnateljem Gimnazije v ospredju je bila veseli koristnik zavezništva s prejšnjim županom in veselo so pljuvali po sedanjem. Danes ga pa podpirajo.....Alenkin slog je torej v Kranju lepo udomačen!