Naš Mohštjan se nam smeje tu in tam. Lepo je videti, da dela, da je med ljudmi. Lepo je, da vlada. Vlada? Jasno: 150 dni in več je že brez koalicije in mirno ureja zadeve. Tako se nam postavlja vprašanje, čemu jo je bilo treba sploh sestaviti? Aja: treba je bilo plačati predvolilne obljube in zavezništva. Ko je zasmrdelo po korupciji, je koalicija šla rakom žvižgat: eni so odšli iz načelnosti, eni so bili užaljeni, eni so ribarili v kalnem, eni so...

Ni pomembno. Kranju vlada Več za Kranj, to pa je odlično. Kajti odgovornost se s koalicije zdaj lepo usmeri v stranko našega župana. In zato je stvar toliko bolj transparentna, jasna! Ali pa morda ni, če pa je v nenačelni koaliciji v senci tudi - na primer - SLS kot največji nasprotnik Mohštjana prej? Ali pa NSi, ki je bila v razpadli koaliciji in odšla načelno, vrnila pa se po kolesarski stezi bolj potihoma?

Kaj imamo navadni občani od tega, da je koalicija ali pa je ni? Nič. Nas zanima, kdaj bo kaj novega. Kdaj se bo poznalo, da nekdo vlada. Tu pa smo bolj v zadregi: da župan zaposluje svoje kadre, je že znano. Da v ozadju podjetniški interesi (stranke na oblasti, da bo jasno) že kažejo vse prej kot mlečne zobe, je na dlani. Torej: prej smo imeli koalicijo, ki je znala skrbeti zase, zdaj pa je temu bolj ali manj enako. Brez koalicije gredo stvari svojo pot, mi pa čakamo.

Naj ponovimo mantro zadnjih županov: avtobusna postaja, tržnica, tribuna v športnem parku, telovadnica v Stražišču....in še marsikaj. Na primer: končno znani podatki, kdo svinja v coni Laze!? Ne, nič ni in verjetno ne bo od tega. Ker je denarja zmanjkalo. Za vrtce, na primer. Smehljanje našega župana je torej težko spremeniti v koristne pridobitve. In račun za Gorki še pride!