Če je dejstvo, da so v kranjski vodilni opozicijski stranki SDS tri družine razdelile funkcije njihova stvar, je poskus povečanja prejemkov občinskih nadzornikov pač naša stvar. Ker bomo sleherni evro plačali mi. Ko so jahali na dolge steze z Mohorjem, je Darko Jarc najprej prejemal evre iz naših žepov po svetovalni pogodbi. Ko se je izkazalo, da je ta pogodba nezakonita, da je Mohor čez noč spremenil v nepoklicnega (a plačanega iz naših žepov) podžupana. Pa smo preživeli Mohorja in njega in je prišel Mohštjan. In že po tradiciji je opozicija tista, ki preko predsednika nadzornega odbora gleda pod prste županu - zato je Darko Jarc (SDS) še kako upravičen šef nadzornikov....

A komaj so dobro začeli nadzorovati, že bi več denarja. Je delo pač odgovorno. Tehtno. Pomembno. Kot da tega ne bi vedeli, ko so se dali izvoliti v ta "organ", ki je prejšnji mandat dokazal elementarno nesposobonost in nemoč. Ko so namreč terjali, da mestni požeruhi iz mesne afere vrnejo v proračun požrte evre v obliki biftka, so pošteni svetniki kot je bil Stane Boštjančič (SD in prej partija...) dosegli, da je mestni svet zmanjšal prejemke nadzornikov. In je gajžlja udarila po njih, jasno. Toda zdaj se je župan Mohštjan spomnil, da krize ni in da Darko mora domov odnesti kak evro več. In verjetno bo zanj glasovala opozicijska in sploh njegova SDS. To pa je tista stranka kjer so vedno na jeziku vrednote. Kjer se dela za državo in državljane. Kjer je kodeks vseh kodeksov jamstvo za poštenje in...(prosto po vseh njihovih gromovnikih).

Prepričani smo, da bodo prav iz SDS z gnusom zavrnili predlog za debelejši tošel Darka Jarca. Ker v občini kjer otroci ne morejo v vrtce, ker ni prostrora, ni dovolj denarja za višje prejemke mestnih nadzornikov! In podobno bodo pokonci skočili vsi tisti, ki trdijo, da je mestni svetnik častna funkcija in tistih nekaj evrov za sejnine in ostalo pač samo "kozmetika"!

Boštjan Trilar pa je s tem predlogom še enkrat več dokazal, kako drugačen je od Mohorja Bogataja, kajne? Le zakaj nismo na županovem teku tekli še za Darka Jarca in njegove prenizke nadzorniške sejnine?