Poznate Planiški skakalni klub? Pa Smučarski (skakalni) klub Triglav? Doma sta na istem naslovu v Stražišču in vodi ju isti človek, dolgoletni predsednik Jože Javornik, ki mu pri delu (računi itd.) pomaga kar žena Meta. In obstaja še tretji kranjski klub, ki ga vodi zanesenjak tega športa Lojze Gorjanc, SK Triglav 2006. Ja, to so trije klubi, vmes pa kroži denar, ki ga - kot pravijo odgovorni - dejansko ni. Tako ima Planiški skakalni klub po uradnih evidencah bogat finančni tok, Gorjančev Triglav pa ne - a je gradil razsvetljavo na skakalnici (že drugo po polomu prve akcije)!?

Zdaj so se kranjski veljaki udarili s samim botrom tega športa, Ljubom Jasničem. Nekdaj je bil mladinski funkcionar in politik socializma, politično pot je konpčal potem, ko ga je v novi državi odslovil Karel iz Desus. Ljubo Jasnič je zakon, ko je treba zrihtati denar za šport, tudi pri lučeh v Kranju je imel odločilno vlogo. Zdaj so si nasproti Jože in ostali šefi v senci in tisti, ki čakajo, da se ta stara garda poslovi. Ne gre zlahka: funkcionarji so desetletja, vse znajo in poznajo.

Kranj je zibelka tega športa. Polomije s skakalnico, lučmi ob njej in vse ostalo (sodni postopki zoper Javornika kot funkcionarja) so le delček zgodbe o tem, kako skakalci neprestano ugotavljajo, da ni denarja - seveda pa so glavni pri tem vedno isti funkcionarji. In denarni tok v skakalnem športu je, morda so le vloge bolj pametno razporejene: Kranjec in Prevc in ostali naj skačejo....glavni šefi pa skrbijo za ostalo.

Zagate v naši smučariji se vrtijo okoli denarja. Ki ga ni dovolj za športnike, to vemo. A ko prebiramo vedno iste zgodbe z istimi glavnimi junaki, se ne moremo izogniti premisleku o tem, ali ne bi bilo šokantno, če bi lepega dne tudi v naš klub in ves ta šport prišli novi ljudje? Bi bilo bolje ali slabše? Ne vemo. Bi pa bilo morda drugače: njihova oblast in vodenje je stalnica desetletja, upokojenci še vedno držijo vse v rokah...skakalci naj pa skačejo....saj drugega ne znajo... ali res ne?