Mohor Bogataj je bil župan dolga leta in veselo je "farbal" športnike, da bo prenovil tribuno, ki je bila v nedeljo polna. To pomeni tam okoli 1000 gledalcev, malo več ali manj. Boštjan Trilar je med časom obljub pred letom dni obljubil, da bo napako prejšnjih županov popravil. V nedeljo ga na ta spomenik kranjske nepripadnosti, ignorance, zaostalosti - ni bilo. Prišel je župan Cerkelj, ki ima zgledno urejeno občino, tudi lasten nov športni park in prvoligaša v ženskem nogometu.

Malo proč od res dobro obiskane tekme je skakalnica kjer je skakala elita. Državno prvenstvo, ne fuzbalska tekma druge lige!!! In gledalci in medijski odziv in povabilo in plakati in reklama? Hojla: tam je šef predsednik z najdaljšim stažem med funkcionarji, ki ni zmogel nikjer povedati, da je na novi skakalnici tekma?! In tam je bilo ljudi dobesedno malo ali nič. Paradni šport? Ponos Kranja in države?

Oni pač mislijo da lebdijo nad nami. Predsedniki in funkcionarji in župani so voljeni. In izvoljeni demokratično. Predsednika skakalcev in nogometašev sta odgovorni osebi za razvoj, popularizacijo in seveda bodoče rodove športa in športnikov. Župan je tisti, ki mora prepoznati trenutek, ko je treba biti zraven. Prejšnjega je odneslo pod Stol kjer je doma, sedanji gre rad v Carigrad kjer ga slavijo in častijo, na fuzbal pač malo manj. Pa ga nihče ne sili, še manj mu očita. Le tragično je, da na tekmi leta z največ gledalci ni prisoten, kolega iz Cerkelj pa je. In še: občina ni plačala 10 000 evrov kot je stala "odlična prireditev podelitve priznanj športnikom" kjer je kraljeval 2000 evrov plačani "humorist". Ne, za 5 evrov si lahko doživel na mikro ravni kar doživijo tisti, ki gledajo Milan: Interju, United:City...in kar je še mestnih tekem, ki privabljajo množice.

1000 ljudi, ki pridejo gledat tekmo druge (!) lige v športu, ki je v Kranju doživel najbolj krut odnos politike in gospodarstva in medijev = ignoranco, je uspeh. Proti skakalnemu prvenstvu pa dokaz, da nek šport lahko uničuješ, a ga ljudje prejmejo za svojega. Če ga ni politika, ne direktorji, ne mediji, ga je vzel narod. Tisti, ki mu ne moreš ukazati, da je treba pod skakalnico, če je žoga drugje.