Če potihem za občino začne kot upokojenka delati bivša šefica za posege v prostor, ki pripeljejo do pozidave poplavnega travnika, je to čudno. Ker je bila pojem prostorske politike bivših časov kjer se je svinjalo s prostorom kot se je pač zahotelo oblasti. In da ne bo pomote: nič proti njej osebno in še manj kaj poušije, ker dobi nekaj evrov iz proračuna. Le zgled je odličen.

Hujša je zgodba z mestnim inšpektorjem, ki je vsem na očeh goljufal svoje redarje in občino. Pa je dobil komaj omembe vredno kazen za dokazano početje, ko je cele dni parkiral vozilo dobesedno pred občino in so občani dobili kazni za to, on pa ne.

Smo slišali Mohštjana, kako je on bil direktor in če kaj, zna voditi in upravljati in kadrovsko presojati. Potem pa podpiše predlog, da isti goljufivi inšpektor posaten član sveta za preventivo in vzgojo v prometu. Kar pomeni, da bo morda hodil po šolah in otroke učil, kako je treba varno in odgovorno - parkirati!? Z neveljavno dovolilnico in s pomočjo redarjev, ki malo zamižijo? Je to nov pogled in nov prijem gospoda Trilarja? Konec koncev: inšpekto je v disciplinskem postopku dobil kazen in to je to.

Ko je razpustil koalicijo, je naš župan poudaril razhajanja pri pojmovanju korupcije. Taki kadrovski biseri pa nam kažejo, da je s tem dejanjem gospod Trilar zrel za obravnavo častnega razsodišča MO Kranj. Bo predlagal sam sebe ali pa bo mestnega inšpektorja pustil v posmeh javnosti v svetu, ki skrbi za promet? Zelo možen scenarij, da nam še enkrat pokaže, da je "drugačen". Mimogrede: kdo je oseba njegovega največjega zaupanja in šef kabineta? Ja, gospod Rakar, bivši šef redarjev. In tudi njemu se ni zdelo vredno županu namigniti kaj o inšpektorju, ki je goljufal občane in občino (dokazano in kaznovano)? Sta torej svet sestavila načrtno?