Konec koncev vsaka oblast skrbi za svoj sloves, podobo. V Ljubljani imajo s tem malo težav: vsako leto (pa vsem kritikam navkljub) odprejo nekaj novega kar potem ljudje (o)cenijo. In župan je lahko hudič v človeški podobi, mesto mu sledi in on sledi mestu. Nekaj se dogaja. Pa je prestolnica nedosegljiv zgled za pavijansko nastopaštvo v našem okolju. Kjer je vse ljube dni pomembno, kje je župan bil in koga je sprejel. Če pomešaš urejeno "pumpo" na Laborah s športnim uspehom v Dubaju, ti res ni več pomoči...

Spomniti se je treba pojasnila župana, ki zase pogosto pove, kako pomemben direktor je bil in kako zna voditi ljudi. To pojasnilo je bil ob glumaškem poniževanju uvoženega (dva jurja vrednega) voditelja iz Ljubljane naslednje: "Ljudje to hočejo, meni se zdi zabaven!" Ali mi reas hočemo, da nam župan prodaja zunanjo podobo, ali bi raje videli, da da dva jurja iz blagajne športnikom in ne glumaču, ki ponižuje Kranj in Kranjčane? Ali ni svojevrstvno ponižanje za damo z bencinske črpalke, da bo sprejeta pri same šefu občine skupaj z nekom, ki mišice razkazuje ali drugimi, ki žogo mečejo skozi obroč? In ali ni ponižujoeč za športnike, da tekmujejo z nekom, ki rad pomede svojo črpalko in sadi rožice in še kaj okoli bencinskih avtomatov?!

Verjamemo, da bodo vsi povabljeni zadevo vzeli kot nekaj, kar se dogaja z dobrim namenom. Mi pa še enkrat več sprašujemo stranko Več za Kranj, kje je tisto več? Sprejemi kot je najavljen so pač res nastopaštvo brez vsebine. Imenovanje goljufivega mestnega redarja v svet za vzgojo v mestnem prometu pa je morda proizvod kadrovske "tete v senci" Beti Jenko, ki je nekoč tako ognjevitzo zagovarjala kodeks, danes pa verjetno zardeva ob dejanskem stanju naše oblasti.

Naš župan dobesedno vsak dan poskrbi, da njegova podoba postaja vse bolj resnična. In jasna. In prepoznavna. Žal v drugo smer kot smo vsi pričakovali. In njegovi botri volilne kampanje, stranke in osvojitve oblasti so izginili kot kafre. Pa ja ne, da je spoznanje o obliki brez vsebine prehud zalogaj?