Recimo: obiščete portal Supervizor (za njim stoji protikorupcijska komisija) in najdete mizarsko podjetje našega podžupana Borisa Vehovca. In vas opozorijo na to, da gre pri mizarjenju za davčni dolg, ker podjetje ni oddalo poročila davkariji....In potem obiščete spletno stran MO Kranj in najdete istega človeka kot profesionalno plačanega podžupana, odgovornega (tudi) za vrtce. Kranjske, naše. Kjer so naročila zaradi "lažjega postopka" drobili na majhne delčke, da je bilo potem lažje poslovati z bolj ali manj vnaprej znanimi podjetniki, ki so z njimi veselo poslovali. In med njimi je tudi podžupanovo podjetje, ki pa po tej plati ni ne osumljeno, še manj označeno. Je pa vsa sporna leta revizije računskega sodišča poslovalo z vrtci kjer so mnogi peli "ringa ringa raja" in mlatili debele denarje na nezakonit način.

Podžupan Vehovec je bil na stanje v vrtcih opozorjen, župan Mohštjan tudi. In zdaj je računsko sodišče izdalo negativno mnenje kar je klofuta vseh klofut. In opredelilo na tisoče in stotisoče evrov poslov in naročil in vsega ostalega odtekanja denarja kot - nezakonito. Gospoda, ki vodita občino, zdaj je čas za čiste karte. Javnost seveda ni bila seznanjena z osnutkom poročila - a zdaj je končna inačica na voljo. Bodo na občini povedali, kako je mogoče, da ni denarja za otroško varstvo - pred nosom pa odtekajo evri iz stavbe pri sodišču!?

Kaj naj rečejo starši, ki jim Mohštjan sporoča, da za njihove malčke ni prostora v vrtcih - obenem pa v vrtcih direktorica Irena Pavc leta in leta nezakonito posluje? Bo zopet rekel, da je za nazaj pač nemogoč ugotavljati krivdo in krivce? Ga pri tem ne bo sram? Računsko sodišče je izdalo poročilo, ki se bere kot kriminalka: znana kranjska in druga podjetja so veselo izkoriščala stanje in čudovito ustvarjala dobičke. Za otroke pa ni denarja?

Zdaj bo probleme urejal tisti, ki je še včeraj z isto direktorico veselo delal "biznis" in je označen kot podjetnik, ki nima urejenih obveznosti do države. Bo Mohštjan spet rekel, da se pojmovanja o koruptivnosti razhajajo, ali pa bo vsaj za davčnega dolžnika potegnil edino možno potezo?

Čakamo.