Namesto, da bi skrbela (le) za higienske zadeve, gospa sedi z revizorji računskega sodišča in daje odgovore, zakaj so v vrtcih porabili za 1,2 milijona evrov na nezakonit način. To je stanje v vrtcih, ki so največji javni zavod v Kranju in največji tak v državi!!! In leto dni že agonijo gleda oblast župana Trilarja, ki je obljubila racionalizacijo dela javnih zavodov. In na občini je 110 uradnic in uradnikov, malo morje pravnic in pravnikov, vrtci pa nimajo nikogar, ki bi to področje obvladal. In delajo gospe tam malo po domače, se kregajo med sabo in je cel hudič že dolgo časa. Pravi triler politične nesposobnosti urejati stvarne probleme. In župan "še ni seznanjen" o problemu, ki ga ima pred nosom. In v svetu zavoda - pomislite - sedi njegov svetnik, prej najožji sodelavec Jakob Klofutar, Več za Kranj. In neič ne ve, nič ne vidi in nič ne sliši kot predstavnik staršev. In vidnega politika SD in predsednika sveta Marjana Podgorška lepo zavajajo s težo problema, ki se mu reče negativno mnenje računskega sodišča. In v poslih, ki naj bi bili oddani sporno, se pojavljajo Flora in Dilca in druga podjetja, ki v Kranju dobro služijo z javnim denarjem!

To niso kake obtožbe, to so dejstva. Mineva leto dni odkar je naš Mohštjan začel nastopati. Dobesedno. In urejati zadeve. Manj dobesedno. Ker se drugače ne bi zgodilo, da septembra otroci ostanejo pred vrtci, ker so ti polni. In da novembra nič ne ve o tem, da v največjem javnem zavodu otroškega varstva v državi nimajo pravne pomoči, ne ekonomskih znanj in zdravstvena tehnica ureja javna naročila. Do Planine kjer je sedež vrtcev je četrt ure lepega sprehoda. To ni Mehika kjer je delala na daljavo naša pravnica in smo jo plačevai "po zakonu"! Za božjo voljo: vas res ni sram vaše neučinkovitosti in nesposobnosti?

Naš župan se rad smeje in slika. In trdi, da je kot direktor vodil podjetja. Res je. Vodil in tudi odhajal iz njih. Kot bo odšel z občine, če bodo starši plačevali položnice zato, da bodo javna naročila romala k tistim, ki s temi posli bogatijo. In se bodo v vrtcih čudili, da jih preganjajo za take malenkosti. In zaman prosili župana, da ukrepa in pomaga. Jakob Klofutar, Boštjan Trilar, Boris Vehovec so vodilni možje Več za Kranj. Ne, ne trdimo, da so za stanje krivi. So pa odgovorni, da se ni še nič spremenilo.