Ko je kranjski "drugačen" župan privlekel za dva jurja plačila burkača iz Ljubljane, da se je delal norca iz nas, je bilo to po županovem okusu "in ljudem je všeč"!? In zdaj ni burkača, je pa zastonj golaž in juha in kozarček. Da v občini kjer manjka denarja za vse, poceni kupuješ ljudi z glažem vina, je perverzno dojemanje stvarnosti. Da v to "prostovoljno" potegneš še kranjske gostince, je samo dokaz, kako malo duha v Prešernovem mestu premore kreator takih početij.

Delovne zmage smo takoslavili v socializmu. Zdaj naj bi slavili kanalizacijo, ki smo jo sami plačali. In pri tem doživeli toliko spodrsljajev naših županov, da glava peče. Pri tem je Mohštjan celo izvzet: nam bo le zaračunal 400 jurjev več za smeti, ker so projekt v preteklosti tako vodili, da bo grehe plačala raja. Veseliti se z zastonj golažem in glažem vina iz proračuna je v teh časih stiske samopašno razkazovanje nagega cesarja: naj se še tako trudi pokazati, da je oblečen v lep nasmeh in lepe besede, je dejansko nag. Če ne verjame, naj gre gledat telovadnico v Stražišče ali onesnaženo okolje pred domačo hišo. Kaj konkretnega je za to storil? Nazdravljanje z vincem, ki ga mi plačamo, je torej žalostno stanje naše oblasti. Raven Več za Kranj je - več zase! Ljudje, ki smo jih izvolili niso sposobni reševati osnovnih problemov, so pa pripravljeni na naš račun piti in deliti hrano po načelu "kruha in iger"!

Dobrega namena nočemo nikomur zanikati ali odvzeti. A nas je drugačnega župana že sram. Njegova raven dojemanja stvarnosti je daleč od naše. Kajti nam pišejo občani, ki jih pestijo res vsakdanji problemi. In pravijo: obljubljal je marsikaj, storil pa malo ali nič. In na to naj spijemo zastonj glaž vina in pojemo Mohštjanov golaž? Ne hvala. Nismo tako poceni.

Današnje mestno slavje je dokaz, koliko nas ceni oblast: glažek in golaž - bo dovolj!?