Zloraba otrok je nekaj najhujšega. Zloraba odraslih ljudi je prepuščena dejstvu, da smo polnoletni in odločamo vsak zase. Trdno upamo, da jutri v Šmartinski dom ne bo prišel kdo od staršev v spremstvu otrok. In bo prebral svojemu otroku letak, ki ga stranka NSi (koalicija župana Trilarja oziroma njegovi podporniki!!!) ponuja v razlago referenduma. Kajti to bi bila zloraba otrok, se podpišemo.

Gnojnica bo kot ob vsaki kampanji polita z vseh strani po vseh. Ampak: tokrat - parafraziramo - gre za otroke. In ti naj bi se bali, da bodo jutri v šoli njim učitelji namignili, naj si spremenijo spol? Da jih bodo nagovarjali, naj spremenijo spolno usmerjenost? Omejenost tistih, ki to zapišejo, je neomejena. In vse v imenu - otrok? Letak je treba shraniti in ga uvrstiti v Kranjski zbornik, ki naj bi bil ogledalo stanja duha, dogodkov, okolja kjer živimo. Dno kampanje je že doseženo in zato nas prav nič ne zanima, kdo stoji zadaj. Sam vrh stranke, ki nam vedno rada ponudi strpnost in umirjenost ali lokalni predsednik, ki se ga spomnimo po tem, da ni hotel plačati ure tenisa na Zarici, ker si zasluži zastonj rekreacijo...

In zato je treba včasih reči tudi odločno - ne! Kajti NSi v Kranju odloča o naši prihodnosti, je del neformalne Trilarjeve koalicije. Mimogrede: ste že ugotovili, za kaj si bo na referendumu prizadevala naša največja lokalna stranka, vladajoča Več za Kranj!? In župan?! Oni, ki se radi oglasijo ob vsaki "pasji procesiji", so tiho. Nimajo stališča? Ali ga skrivajo? Ali je koalicijska stranka pač preveč občutljiva, da bi Mohštjan v domačem Stražišču povedal, da je .... kakrkoli že.

Boštjan Trilar in Več za Kranj od drugačnega Kranja drvita v zatohlost. V meglo, ki se ji reče tudi - nazadnjaštvo. Begunce z odlokom iz Kranja, to jim je padlo na misel. In v šoli preprečiti, da bo učiteljica vašega otroka - ojoj - jutri nagovarjala naj si spremeni spol!?

Ne!