Nekoč je vidni mestni svetnik kranjske "partije" Beno Fekonja javno zatrdil, da bo postal poslanec. Vmes je sedel v mestnem svetu in našel službo v "politični Komunali" v Kranju. Kot še dva mestna politika. Zdaj je v Komunali nova metla, v partiji pa je bila že zdavnaj: zaradi znanih zgodbic z lažno prijavo stalnega naslova so ga na lokalnih volitvah dali na rep liste in njegova kariera je bila končana. V Komunali pa se je končala zdaj:odhaja v Idrijo. Daleč? Morda, a za prave kadre nikoli in nikjer ne zmanjka priložnosti za dokazovanje. In s tistega konca so nam šepnili, da je tudi pri njih politika vsemogoča - vsaj v komunalnih igrah in igricah.

=beno predsednika Triglava pa navijači podijo iz kluba! Ker pojma nimajo: bolj jim predsednik Beno trobi, kako uspešen je, nižje pada klub. Bo zdaj vzpona v slogu =beno predsednika deležen NK Idrija namesto Triglava? Ne vemo. Vemo pa, da mu lepo pomagajo znani Kranjčani kot so Vera Zevnik, Sandi Vrtač, Zmago Geršak, Miro Matjaševič, ki kot člani uprave ali pokrovitelji sledijo predsedniku od uspeha do uspeha. Triglav je tri mesta od izpada v tretjo ligo..

In če je imenovanje za direktorja za Bena Fekonjo in Kranj in politiko in komunalce in vse nas veliko priznanje, simboličnega okcvirja ne smemo pozabiti: odhajajo - najboljši!? Kajti težko bi trdili, da se tam med hribi na idrijskem motijo o potencialih novega direktorja, kajne? Župana Cerkna in Idrije že vesta, če kranjski ne ve več, kdo je pravi kader in dober kader in primeren kader.

Zato veljajo čestitke vsem takim kadrom, ki so prepoznavni in cenjeni.Kajti preden je Beno Fekonja postal komunalec, je bil usmerjen v "biznis" z oglaševanjem in nevladnimi organizacijami! To pa samo potrjuje, da Kranj izgublja kadre, ki veliko znajo. =beno politik in športni funkcionar bo zdaj to pokazal drugod. Mi pa na...