Pa imamo novega direktorja (no, politika mora še reči svoje) in nov zavod in grehe v prejšnjem. Pomislite: ker politiki ni bilo všeč, da ne bi imeli vpliva na direktorja (direktorica je bila že predlagana) prejšnjega zavoda za turizem, so naredili novega. Čira-čara, abrakadabra: nov odlok, nov zavod. V prejšnjem pa brez čaranja - štala. Zavod za turizem pod vodstvom sedanje mestne svetnice Več za Kranj je storil marsikaj dobrega. Na primer:Prešernov smenj je postal prireditev, da malo takih. A revizija je pokazala in prikazala, da so poslovali po domače. In mimogrede: spodili so enega od uslužbencev, ki je zdaj na sodišču dobil zadoščenje. Vse to pa seveda samo kaže na še eno afero v še enem zavodu, ki ga mi plačujemo. V muzeju je "štala", pri gasilcih so bili sumi korupcije, v vrtcih je bilo še huje, ljudska univerza je padla na izpitu vodenja, zdaj pa še zavod za turizem kjer je sedanja oblast izsledke revizije kar pospravila pod preprogo, da ne motijo idilične podobe novega zavoda, ki zdaj dobiva tudi novega direktorja!

Javni denar je v vseh primerih povezan s konkretnimi ljudmi, ki z njim upravljajo in ga zapravljajo. Če je bilo v času Mohorja jasno, da je to katastrofa, je molčati o tem zdaj prav tako katastrofalno. In kaj vse nam je že naš Mohštjan obljubljal? Da bo uredil upravljanje zavodov (nabava, razpisi, naročila) čim bolj poceni in učinkovito?! No, potem je utihnil. Kot je utihnil o mnogih svojih obljubah, ki so se skrile za sporočili kje vse je bil in koga je sprejel in kaj je počel.

Skriti revizijsko poročilo pomeni, da ni treba ukrepati. Posebej, če je odgovorna za nepravilnosti iz strokovnega poročila mestna svetnica. Ali - v primeru bivšega podžupana - mestni svetnik iz opozicije. Trgovina našega Mohštjana samo skriva, da prodaja slabo blago. Da skriva, prikriva ali omalovažuje slabo ravnanje z našim denarjem včeraj, danes, morda jutri. Vse to pa izhaja iz preprostega dejstva, da dela kar hoče, ker je koalicijo kjer so ga o početju vprašali na začetku, razpustil. Danes so svetniki poceni: temu kolesarsko stezo, onemu molk o grehih, tretjemu....in nekako gre. Dokler gre.

Pravijo, da nekateri tega dolgo ne bodo gledali. In že ukrepajo. Vsaj oni, Mohštjan pač ne.