Poroka na drugo adventno nedeljo? No, ni ravno običajno, toda: prav lahko, da se je zgodila tajna ohcet med tistima, ki sta se najbolj zmerjala, bila najbolj sovražna, ovajala drug drugega in na koncu je zmagal drugačen in nov župan. Zdaj smo dobili Mohorja Bogataja nazaj v obliki sodelovanja v tihi koaliciji Več za Kranj + Stranka za napredek KS!? Preverjamo svežo novico in seveda nadaljujemo z zgodbo o politični perveznosti, o poroki med največjima nasprotnikoma.

Če se bo to udejanilo z glasovanjem v mestnem svetu in jasno "poročnimi darilci" za dva svetnika SZNKS, potem smo v Kranju doživeli sramoto vseh sramot. Pa ne, da ne bi naši politiki smeli spremeniti prepričanj - to je po smrti voditelja za to strančico brez sleherne zunanje oblike (kongres, znani organi stranke ipd, znano število članov) celo možno in logično. Kaj pa Več za Kranj? Stranka župana, ki ga je poslala na volitve, je osramočena. Ljudje, ki so v njej, so le klovni v Mohštjanovem cirkusu, če so za politične ugodnosti sposobni Mohorja v obliki njegove stranke sprejeti v svoje naročje. Če - zapišemo zato, ker nam vlada netransprentni župan, ki si nabira potrebno večino tako, da privabi k sebi SLS (druga stranka, ki ga videti ni mogla še kot kandidata) in po drugi strani spodi iz koalicije tiste, ki so mu dejansko pomagali na oblast!?

Gospod župan je modro tiho. Oziroma delujeta s podžupanom v zakulisju. In seveda skušata pridobiti tistih 17 glasov za svoje cilje in načrte. Beti Jenko, borka za kodeks in vrednote? Bivši župan Damijan Perne? Bivša direktorica Zavoda za šport Natalija Polenec in podobni liki Več za Kranj pa ploskajo ob tem, kako se ženi in s kom naš Mohštjan.

Veseli politični december prinaša resnično pravo razpoloženje. Da vas nič ne briga? Ko bodo sprejeli proračun takole oženjeni, vas bo. Ker bodo taki odločali o tem, kam gre vaš denar!