Saj ni res...pa je! Ste volili drugačnost Boštjana Trilarja? Ste volili spremembe, nekoruptivnost, častno razsodišče, kodeks za politike, jasna načela in ravnanja?

Dobili ste Mohorja Bogataja. Ja, ja - najprej skozi mala vrata pride SLS s Francijem Rozmanom, našim ravnateljem in politkom iz Stražišča. Prej je SLS kot pujsek pri Mohorjevem koritu komaj goltala ugodnosti, zato so pred volitvami storili vse, da bi Mohor Bogataj ostal. Potem pa je v stranki Franci pozabil na načela in delo in lik Lojzeta Ješeta Mavčiškega in obrnil plašč po vetru izpod Šmarjetne: po res neumnem političnem samomoru Trilarja z razpustitvijo koalicije, je Franci dobil veter v jadra in prijadral v "tiho koalicijo" ,ki je kot tajno društvo PGC iz mladinske povesti naša usoda in prihodnost in sdedanjost.

Znotraj tihe koalicije so tihe tudi trgovine in koalicije v koaliciji: tako si je omislil Igor Velov, nekdanji podžupan in znanec iz kroga Mladih za Kranj (Klofutar, Sladojević, Velov in drugi so izdelali že dva župana- Perneta in Trilarja!). Povsem legitimno: pet je več kot dva in povabil je še (vsaj) tri svetnike, da okrepi župana in - sebe. Rezultat jehec nad heci: povabil je tista dva, ki jih ni treba vabiti. Zakaj? Ker podpreta dobre projekte za Kranj in vse nas. Jasno: v korist nas vseh! In sta še včeraj dušo dala za Bogataja, za našega Mohorja - zdaj pa bosta (tako pravita) zvesta Lombarjevim načelom podprla vse dobro kar prinaša tudi Trilar. Preprosto: pretrgala se bosta za to, da bo nam dobro in lepo! In za njima stoji stranka o kateri se nič ne ve: ne kdo so njeni funkcionarji, ne kdo tvori organe, ne koliko ima članov, ne kdaj je bil kongres ali...Nič.

Od te dobrote se nam meša: Velov za dobro vseh nas tvori koalicijo v koaliciji, županovi najhujši nasprotniki za dobro vseh nas pomagajo Mohštjanu. In kje je Več za Kranj - stranka poštenih in drugačnih in novih in nekoruptivnih in ....ljudi?!

Vsak dan čakamo, da se v Več za Kranj včlani Mohor Bogataj. No, a ni že zraven?