Pomislite: negativno mnnenje računskega sodišča so prejeli kranjski vrtci, zdaj še občina za leto 2012. Ko smo plačevali Mohorja in Gnilšaka (ena od zvezd poročila z jasno oznako korupcije). In, ko sta bila podžupana kajpak iz najbolj poštene stranke SDS Bojan Homan in Darko Jarc. Ki je - o ti sramota ti - zdaj prvi nadzornik Trilarjeve oblasti. Plačujemo oba še naprej: enega kot svetnika (tudi ovadenega v zadevi izvensodnih poravnav), drugega kot šefa nadzornikov, ki so celo potihem predlagali, da dobijo več denarja. Darko in Bojan: če imata trohico morale, odstopita. Ker je poročilo računskega sodišča za vaju uničujoče: ko sta vodila Kranj, je bilo nezakonitosti ogromno! In še: Janez Frelih, (so)lastnik Domplana in bivši podžupan veljak Mohorjeve stranke - odstopite takoj! Še to bo za vse tri prepozno dejanje. In stavimo, da ga ne bodo storili.

Naslednik Mohorja Bogataja je zvijon Boštjan Trilar. Ki se ozira naprej, zato ne bo predstavil niti ene ugotovitve, kaj je nasledil. Ki nima koalicije in ga podpirata SLS in SZNKS, veselo udeležni botrici svinjarij z našim denarjem. Naš župan se morda ne ozira nazaj, se pa računsko sodišče. In če bo tudi zdaj tiho, bomo vse bolj glasni mi. Kajti: ne gre za to, koga bomo proglasili za krivca, komu bomo žugali, gre za način dela, delovanja. Odtekanje občinskega=našega denarja je grozljiva tradicija zlasti mohanglerstva, a očitno nalezljiva bolezen vseh oblastnikov.

Kajti prej sta združeno delovali SD + SDS, danes pa nam hinavsko sedanja oblast ponuja koalicijo kjer so stranke in ljudje, ki so bili simboli prejšnje oblasti. Kakšna je bila? Trma bo poročilo računskega sodišča objavila v celoti.

Če bi torej odgovorni odstopili v znak priznavanja odgovornosti, bi Kranj dobil najlepše božično darilo. Mi si ga pripenjamo sami: odlikovanje si zaslužimo, ker smo na vse to opozarjali. Iz tedna v teden, že štiri leta. Danes je nerodno tudi številnim medijem, ki so zaradi svoje računice, lenobe ali oportunizma veliko prispevali, da bi bilo računsko sodišče uničujoče za vsako leto prejšnje oblasti.