2440 evrov je dobil za vodenje prireditve iz naših žepov ta mesec ljubljanski zabavljač. Ki je doma na valovih radijske postaje kjer se Mohštjana I. rado sliši. In seveda se vse to tudi plača.In je tako prav, kampanja še ni pozabljena in kdor stavi na pravega konja, pride k blagajni...Med tem pa je isti medijski mogotec, ki ima v "lasti" tudi komika za kranjske butce, pohopsal še radio. Kranjski radio. Pa kaj: lastniki so prodali in bivši direktor išče službo pri dobrodelni organizaciji, bogpomagaj!

Iz naših virov je pricurljalo, da je Mohštjan I dobil ponudbo, da radio kupi občina. Ni bila visoka cena, a se ni odločil za to medijsko avanturo.Se je pa za drugo - Kranjske novice bodo pisali in tiskali in urejali ipd. tisti, ki jih podobno kot radijske postaje Mohštjan I. plačuje z našim denarjem. Kar je dobro zanje in manj dobro za nas: še naprej bodo v takih medijih obsojeni na prepisovanje s spletnika, ki ga berete, če želite vedeti, kaj se dejansko dogaja. Trma pač ni na plačilni listi.

Jurčka torej tu in jurčka tam pa je medijska podoba narejena. Mohštjan v Palači namreč ni srečen: toliko se smeji, a ni učinka. Tako pogosto kam gre, a ni učinka. Še vedno je Kranj tudi medijsko slepo črevo, še vedno smo brez postaje in tržnice in tribune. A vse se že pričenja, naložbena pomlad je tu: avtobusna postaja bo tam kjer je prej isti županski kandidat bil odločno proti, ker je to zamisel Mohorja Bogataja. No, ali si nistares vedno bolj podobna?

Primite se za denarnice, postaja kranjsko geslo. Jurčki letijo na vse naslove in v kratkem bomo zgodbico o tem ponudili na Trmi. In ne boste je našli v radijskem etru, ne županovih drugih medijih. Ni prava. Ker je resnična.