Izleti, šport, kultura, zdravje...in tako naprej bi lahko naštevali aktivnosti in področja delovanja kranjskih upokojencev kjer so se še nedavno ob sobotah zavrteli na plesu v klubskih prostorih. Izpadlo je, da so plesali kot je dolga leta godel predsednik in njegovi. In marsikaj se je govorilo in marsikdo je odšel iz upokojenske druščine, ker preprosto ni prenesel ustaljenih odnosov in seveda dejstva, da eden s sodelavci obvladuje vse!

In zdaj je vse narobe: na dan prihajajo stare zamere in seveda nepravilnosti kjer policija tudi že preverja namige, ki jih posredujejo nezadovoljni. Kranjskih upokojencev je na tisoče, društvo ima slaba dva tisočaka članov in članic - nesporno veliko, če sešteješ članarine, točilnico, prihodke od izletov na tako naprej. Vse skupaj: malo podjetje kjer je denar pač vedno v središču zanimanja.

Ko nekdo dlje časa vodi, je deležen kritike. Če zna odgovoriti ustrezno, utiša kritične - nasprotno pa kritiki utišajo njega. In v društvu upokojencev zdaj iščejo nove ljudi, ki bi presegli stare odnose kjer je kar bivši predsednik skušal urediti "naslednike" kot se temu reče. Človek ne bi niti pomislil kakšni očitki dežujejo (intimne narave in se z njimi Trma ne ukvarja) med upokojenci!

Da je mladost norost, pravi pregovor. Bolj star.... bolj.... poje pesem. Kranjsko upokojensko društvo pa je trenutno v znaku nezaupanja, skrhanih odnosov in krize vodenja. Zato mi lahko dodamo samo željo, da bi jim uspelo zadeve urediti. Starost = modrost, želimo...