Župan, ki poroča skoraj o svojem vsakem koraku in nam (še) ne sporoča le, kdaj gre tja kamor gre še cesar peš, je od decembra "skrival" pomembno "zmago": častno razsodišče je prejelo prvi predlog v obravnavo in na tapeti je mestni politik stranke, ki je Mohštjan prej videti ni mogel - ona pa njega ne. Stranka za napredek KS je namreč proizvedla Mohorja Bogataja, ga ustoličila in izkoristila do onemoglosti. Je najboljše zrcalo zlorabe lokalne politike. Kakšno veselje torej za župana, da njegov predvolilni "politični otrok" imenovan kodeks tako lepo deluje in to še pri tistih, ki so na nasprotni strani!?

A glej čudo: župan je skril to zmago. Molčal je o predlogu dveh svetniških skupin in ni javno objavil, kako njegov boj proti korupciji ni samo mrtva črka na papirju. In še: decembra in novembra je plačal novemu svetniku in podjetniku in mestnemu politiku iz znane stranke "Lombarjevega izročila" kot jo sami imenujejo, štiri jurčke. Ni veliko, človeka pa veseli. Je namreč svetnik popravil klimo na pokopališču - novembra. Da ta dva računa sovpadata z začetkom delovanja svetnika s Primskovega v mestnem svetu in "podporo dobrim predlogom župana", je naključje. Kot je naključje, da je župan molčal in molči o prvem primeru častnega razsodišča, ki je poleg kodeksa njegov "politični otrok" in temelj politične zmage na volitvah.

Stavit gremo, da Rudi Tavčar, Lučka Kajfež Bogataj in drugi ugledni člani razsodišča ne bodo našli nič spornega, ker je pač svetnik račun poslal preden je bil imenovan ipd. A ga je - na primer - januarja plačala ena od osnovnih šol, ki jo je ustanovila MO Kranj, denimo. Kajti opozicija je za kodeks vedno trdila, da bo "obravnaval samo opozicijske svetnike"! In imela prav: SZNKS namreč po ničemer ni opozicija. Žena mestnega uradnika podpira dobre predloge in mestni podjetnik, oprostite - svetnik podpira župana po Lombarjevem izročilu.

Župan Mohštjan se je dotaknil dna politične greznice. A še ni konec...