Če predsednica KS Zlato polje molči in se izogiba lastnim krajanom, če župan umakne gradivo o postaji s spletne strani občine, če avtobusna postaja pomeni tudi gradnjo poslovnih stolpičev z donosno zasebno zdravstveno dejavnostjo, če je mestni svet brez koalicije in opozicije, potem smo v Kranju. In kot Oto Pestner 30 let stojimo. Ne samo na postaji, razvojno in duhovno.

Vloga svetnice Damjane Piškur in stranke SZNKS je ogledalo Boštjana Trilarja. Pred volitvami so ga pljuvali oziroma je bil v mali vojni z njimi, zdaj rabi glasova dveh svetnikov. Ker nima koalicije, ne transparentne oblasti. In Več za Kranj = SDS. Slednja pred volitvami ni zmogla javnosti povedati, da podpira Bogataja, županova stranka pa danes ne upa in zmore povedati, s kom je v tihi koaliciji. To je raj za politike tipa Igor Velov (jeziček na tehtnici), Damjana Piškur (mož na občini) ipd. Da o gimnazijskem ravnatelju, ki je iz SLS naredil županove podpornike, ne pišemo. Vsa ta kolobocija ponuja vprašanja tudi resnim partnerjem kot je NSi (kolesarska steza za glasove) ali Desus (nič ne slišimo, nič ne vidimo)!? Je res mogoče dati Kranj v roke nekomu, ki trguje z vsemi kot je nekoč z avtomobili: deli popuste, dodatno opremo, zastonj zimske gume?!

Krajani Zlatega polja spoznavajo, kako deluje nova oblast. Postavljeni so pred dejstvo. Ampak: Boštjan Trilar je bil dobro leto nazaj največji nasprotnik avtobusne postaje na lokaciji kjer jo zdaj želi postaviti? Kakšna je cena spremembe mnenja, stališča ? Kapital: proti krajano, smo slišali na Zlatem polju. In avtobusno postajo pod okna šole in porodnišnice?! In študije (ki jih plača občina iz našega denarja) in načrti (enako plačani) bodo vedno pritrjevali rešitvam naročnika. In kdo je tisti, ki bo gradil Severna vrata?

Mestni svet Kranja je žal postal sramoten proizvod Mohštjana. Gospodje Štefe, Bajt, Velov, gospa Jenko, pojdite na Zlato polje. Tam so ljudje, ne številke.