Politika so dobili, ko je kradel paštete. Iskreno: se zgodi. Dodatno boleče: mogča kleptomanija je bolezen. A nekaj dejstev bode v oči: ni povedal nadrejenemu ministru, kaj se z njim dogaja. Tožilstvo je postopek ustavilo, ker so posledice lahko nesorazmerne zanj (???). Povrnil je škodo, delal dobra dela. Kranjski politik iz Stražišča bi torej vso zadevo celo mirno razrešil, če ne bi bilo medijev. Odstopil seveda ni.

Naš politik iz Kranja je bil prej podžupan (SDS) in zdaj je svetnik. Odkrito je osumljen korupcije. In tudi ovaden. Bil je podžupan v času, ko je občina dobila katastrofalno oceno računskega sodišča in takrat je bil podžupan njegov strankarski kolega, ki zdaj vodi - nadzorni odbor občine!? Na misel jima ne pride, da bi potegnila moralno potezo in odstopila.

Pa mestni svetnik, ki še stola ni pogrel, a ga že obravnava častno razsodišče? Pa naš župan, ki si je omislil študentsko pomoč po svoje in raje razpustil koalicijo kot sprejel kritiko? In tako dalje in tako naprej. Ja, lepo je biti politik, ko režeš trakove, sediš na pojedinah, govoriš in govoriš...

Malo manj pa je prijetno spoznanje, da so zate kriteriji strožji. Da je ukradena pašteta za nekoga spodrsljaj, zate pa resen premislek, ali si še lahko politik. In zadnje čase dobivamo lekcije o tem, kdo je kaj zagrešil in kakšna je cena. Tragično. Ljudje smo zbegani: kriteriji o tem, komu kakšna krivda in kazen so pri politikih povsem premešani.

Kranj je bil na dobri poti pred letom dni, da dokaže in pokaže, da se je dvignil nad vse to. Toda takrat je županova odločitev dala slutiti, da je kodeks ravnanja funkcionarjev še ena velika politična prevara. Zdaj to že vemo.