Pomislite: v trenutku, ko civilna pobuda s Kokrice doživlja obisk policije na seji sveta KS in na Zlatem polju civilna pobuda terja jasne odgovore o avtobusni postaji, naš župan pošilja v javnost informacije o tem, kdo dela dobre klobase!? Bilo bi smešno, če ne bi bilo tragično. Kajti župan na sestanek kjer "razsajajo" Kokričani ne želi javnosti, nato pa se zlaže o povabilu, ki naj bi jim ga poslal. Ljudje pa so ga za sestanek na temo kanalizacije ipd. prosili - tri mesece! In ob tem se je občina še odrekla pravici do pritožbe in tako pridobila uporabno dovoljenje, ki ga je "prevrnilo" šele nadrejeno ministrstvo in pritrdilo Kokričanom!? In zdaj župan piše o svojem sodelovanju s civilno pobudo, ki ga je stisnila za....

Žrtev dame je v šahovski partiji redkost. Vendar pa lahko zmede nasprotinika. Damjana Piškur je odstopila kot predsednica KS Zlato polje. Prepričana je, da ona ni ovira za uresničitev zahtev krajanov in noče nikomur povzročiti krivice, ker naj bi za komunikacijske šume bila odgovorna tudi civilna pobuda. Bistvo pa je drugje: kako bo glasovala na seji? Kako bo podprla ali zavrnila odlok, ki je postal preizkusni kamen Trilarjevega načina vladanja? In kako bodo glasovali drugi, ki jih župan navdušuje s kolesarnicami ipd.? Eno kolesarsko stezo za eno postajo? Bo šlo? Žrtev dame je torej lahko dobljena partija šaha kjer je ključno nekaj drugega: komu pripada biznis z gradnjo poslovnega dela ob postaji?

Trma je postala mnogim trn v peti. Resnično. Ne, nič ne jamramo - toda: kje so informacije z občine o Kokrici in Zlatem polju? Kje so informacije o delu častnega razsodišča? Medijski molk je pogojen z dejstvom, da so tisti, ki so poklicani za take objave, na plačilnem spisku občine. Trma ni na nobenem spisku. Lahko grešimo, lahko se motimo, le prodani nismo. Zato nismo nič veseli, da afera prehiteva afero, da se naša oblast vse bolj pogrez v obdobje prejšnjih časov, ko je denar odtekal z občine na prave naslove.

Kje so obljube človeka, ko je bil še Strašan Boštjan!?