Danes je sodišče odločilo, da je najboljši partner, sodelavec, svetovalec, odvetnik Mohorja Bogataja porabil 355 000 evrov zase, a jih ne bi smel. Zato mora v zapor, naš denar pa je končal za njegove kredite, avtomobil, pisarno ipd. Nakazilo je podpisal Mohor Bogataj, ki je od začetka trdil, da je poravnava dobra za občino. In je res dobra: za vse, ki so od nje kaj imeli. Dva (še Franc Teran) bosta za to v zaporu, Bogataj se smeje s Sela pri Žirovnici.

Istega dne nam Boštjan Trilar sporoča, da smo zaradi istega človeka ob 834 000 evrov (a to še ni končna vsota), ker je prejšnji župan sam (brez sveta ipd. izgovorov) storil nepravilnost, nezakonitost. In odšel pod Stol, nam pa ostalo dejstvo, da smo v enem dnevu ob dober milijon evrov posledic njegovih dejanj. In pomislite: Trilar se bo pravdal naprej z neko revizijo ipd. namesto, da bi odšel na Selo in rekel: denar nazaj!

Ko je bojeval predvolilno bitko, je Boštjan Trilar nepovedal revizijo vseh spornih poslov. Nato je utihnil, sporni posli pa se nadaljujejo. In tako imamo Mohštjana, ki je požrl še eno obljubo, ker se za nazaj ne bo ukvarjal z nepravilnostmi, ampak jih bo naprtil nam, da jih plačamo. Kot smo jih do zdaj.

Terjamo, da občina takoj začne odškodninske postopke zoper Mohorja Bogataja. Ker je našim otrokom s svojim ravnanjem požrl telovadnico, vrtec in še kaj. In terjamo, da občina (če noče Trilar pa nov župan) takoj javno objavi finančne posledice takih odločitev in sporne posle prejšnje oblasti. Ko je bila gotova revizija o poslih s poravnavami bivšega podžupana, niso niti črhnili. In tako naprej in tako dalje...

Danes je Pirova zmaga Trme. Mi smo na vse to opozarjali. Neštetokrat. Vedno znova. In dobili potrditev, kdo nam je iz žepov pobral denar. Nismo veseli te zmage, Mohštjan je že tu - z avtobusno postajo in podobnimi zgodbami. Kaj se je spremenilo? Le pujsi, korito ne.