Če je bila avtobusna postaja do torka popoldne (tudi) strokovna odločitev, je zdaj prijateljska. Oziroma: župan Trilar ima prijatelja. Ki ima prijatelja in poslovnega partnerja. Skupaj so - avtobusna postaja. Ne strokovna, odločitev je samo še politična. In krajani Zlatega polja so pri tem ovce za striženje, raja. Ki jim prijatelj županovega prijatelja za 23 000 evrov predstavlja strokovno študijo o kateri bo odločal njegov prijatelj in njegov prijatelj - župan Kranja.

Scenarij podjetnikov s Kranjske 24 v Naklem in politikov Več za Kranj je seveda čisto naključje. Mi samo poudarjamo, kako življenje postreže s presenečenji. Ker je najprej Trilar spremenil mnenje o postaji. Naročil pri prijatelju prijatelja strokovno študijo, ki je - glej čudo - potrdila, da je sprememba mnenja koristna. Za (Več za) Kranj! Za vse nas. Ker so nam jo servirali kot edino možno, strokovno, neodvisno, pošteno, pretehtano. No, ja: ljudi nekaj skrbi, a bodo v sredo popoldne varnostniki zaščitili izvoljene predstavnike Kranja, da - glej naključje - zadevo podprejo.

Recimo, da vsi svetniki niso za to igro naključij. Da je med njimi številna stranka, ki jo nekdo drži v šahu. Na primer z ovadbo zoper njihovega vidnega člana, ki je debelo grešil v prejšnjem življenju. Oprostite: mandatu. Torej glasujte za postajo, ali pa....? Ne, ne svinja je kdor svinjsko misli - tu pa gre za prijateljstvo. In tako prijateljsko stranka dvigne roke za odločitve, ki so za (Več za) Kranj dobre. Lepo, kajne? Prijateljsko, jasno.

Gospod Copek je verjetno pošten človek. Ne vemo, vemo pa za podporo kodeksu. Zato bo pred sejo odstopil kot svetnik Več za Kranj. Da bo prijatelj to razumel, je logično. Noče graditi avtobusne postaje na prijateljstvu ampak na preverjenih in res neodvisnih podatkih, ki jih ne "izdelujejo" prijateljevi prijatelji iz Nakla. Ne glede na vse, se je stranka Več za Kranj dotaknila dna. In z njo njen predsednik in župan.

Naivnež z Zlatega polja ob tem vpraša: "A vas res ni sram?" Odgovor: "Niti malo!"