Napake delamo vsi - to res ni posebna modrost. Kako pa sprejmemo posledice, je druga pesem. Zverižena pločevina v Stražišču in vse kar se je dogajalo po nesreči župana Trilarja, bo še dobilo epilog. Eden pa je logičen in edino možen: Boštjan Trilar od včeraj zvečer dejansko ni več naš župan. S svojim neodgovornim dejanjem je vrgel slabo luč nase, na občino, na politiko, na Kranj! Pa ne, da bi uživali v osebni nesreči človeka, ki je bil že do zdaj s svojim ravnanjem eno samo politično razočaranje in odstopanje od lepih besed in tisočev sporočil in slik s katerimi je prepričeval javnost o podobi, ki je dejansko ni bilo in je ni več.

Boštjan Trilar od včeraj zvečer nima več podpore Igorja Velova, direktorja agencije za varnost v prometu - ali pa se morda motimo? In Drago Bajt (NSi), ta borec za pravice in možnosti kolesarjev, verjetno že piše na občino, da ne podpira tistega, ki odkloni alkotest in ogroža varnost v prometu? In ravnatelj naše gimnazije in šef SLS bo verjetno svojim dijakom težko pojasnil podporo županu, ki v njegovem domačem kraju ogroža varnost ljudi v sumljivih okoliščinah? In Drago Štefe, najstarejši mestni svetnik Desus bo odklonil podporo županu, ki vozi lastnino davkoplačevalcev v stanju, ki je za navadnega občana nesprejemljivo, za župana pa - zavržno.

Etični kodeks pa verjetno berejo vsi na občini in v Več za Kranj ga tako ali tako znajo na pamet. Po njem bi morala biti odstopna izjava župana že napisana. In kot nam je vedno znal povedati, kako uspešen je bil pri prodaji avtomobilov in kot "menedžer" - novim izzivom naproti!

Politične razvojne koalicije ni več in verjetno se bo oglasila celo opozicija. Tista, ki Trilarju gleda pod prste ali pa tudi ne. Ne pozabimo samo ene okoliščine: živimo v Kranju. Tistem Kranju, ki nima sreče z župani. Zdaj smo doživeli še hudo sramoto.

Gospod Trilar ni več župan Kranjčank in Kranjčanov. Lahko pa je še politična lutka in človek brez ugleda.