Ne vemo, koliko Kranjčank in Kranjčanov podpira ali obsoja dejstvo, da župan pijan vozi, se zaleti, razbije našo lastnino, zmerja policiste in reševalce in potem reče, da ne bo odstopil, ker ga podpira skupina svetnikov. Lahko ga tudi taborniki (naj oprostijo primerjavi) ali pa lovci na glinaste golobe, kaj nas to briga. Nas zanima, ali nas vodi verodostojen človek. Odgovoren človek, ki trdi, da mora biti avtobusna postaja tam in tam zaradi prometne varnosti. Ki ima na skrbi desetine milijonov našega denarja. Ki odloča, kje ne bo telovadnice (v Stražišču) in kje se bo za naš denar bogato gostil...Vse to smo dali v roke županu in "svetnikom v senci", ki so se odločili, da je na vrsti spovednica. Čas za opravičilo je bil v četrtek zjutraj. Čas za kesanje je bil v četrtek zjutraj. Čas za odstop je bil v četrtek zjutraj.

Obstaja način, da vam odpustijo grehe. V spovednico je treba in našteti, kaj vse grešnega ste mislili ali storili. In potem pride seveda pokora za grehe. Tako nekako si to predstavjajo naši politiki in Mohštjan je med njimi: le da si je pokoro naložil kar sam, kazen odredil kar sam, na nas se pa požvižga.

Morda ga res podpirajo tudi svetniki. Naj povedo jasno in glasno, kdo je za to, da pijanost za volanom in vse ostalo odtehta pokora, ki so jo kranjski grešnik naloži kot v voziček v trgovini zlaga tisto, kar rabi.

Boštjan Trilar je tragičen lik Kranja. Tragična podoba naše stvarnosti. Tragičen odziv na vrednote, ki jih je zastopal. Tragični liki smo mi vsi, ker ne znamo jasno in glasno povedati, ali je to za nas človek, ki mu verjamemo. In še: Trma in Trmatorji nimamo nobene osebne zamere do župana,še manj pa ga iz kakršnihkoli ščitimo. Imamo pa nekaj, kar mnogi nimajo: svoje stališče in mnenje in svoj jaz. In pomislite: tudi pri nas se kdaj izkaže, da to ni skladno z vsemi vrednotami. In to smo sposobni priznati.

Kranj od srede zvečer nima več župana. Ima le karikaturo oblasti.