Kako se je zmotil naš Županmaligan, ko je z opravičilom in kesanjem gladil svoje ravnanje! Ne, ni dovolj, še zdaleč ne. Je samo poksus, da se skrije za navidezno (nepojasnjeno!) podporo svetnikov in veselo sedi v stolčku naprej, plača stroške razbitih vozil in hodi na sodišče po kazen. Medtem pa še naprej plačuje svojim študentkam in drugim iz naših žepov za "predvolilne usluge"!

Župana od srede zvečer nimamo več. Dogodki, ki sledijo bodo to dokazali. Imamo pa človeka Boštjana Trilarja, ki bi ga zdaj mnogi radi "linčali". Pljuvanje po ljudeh brez osnove je tudi slovenska folklora. Toda: vse do zdaj napisane trditve o ravnanju je župan potrdil. Malo pozno, a priznal je. In zato Trma ne bo nikdar linčala Boštjana Trilarja, nasprotno pa velja za Županamaligana. Tistega, ki je osramotil Kranj in vse nas. Ne samo z nesrečo, z ravnanjem po njej, ki je župana nevredno in zavržno. Je to tista drugačnost, ki jo je obljubljal? Je to tisto novo, napredno? Da se skriješ za neko navidezno podporo in skušaš v mišji luknji nekaj časa počakati, da se vse poleže? Gospod Županmaligan: ne. In naš someščan Boštjan Trilar? Vaša ravnanja so vaša. Osebna pravica je, kako se odzovemo. V to Trma nikdar ne bo posegala, nasprotno: branila bo pravico Boštjana, da je človek z napakami. In nesporno bo vse lažje, ko bo odložil breme, ki ga nosi.

In enako velja za vse ostale, ki so ob njem in z njim. Kdo mu bo v nesreči pokazal, kakšen je, je njegova stvar. Kdor pa ga bo politično podprl in mu še naprej zaupal oblast, je odgovoren nam. Naj gre za ravnatelja gimnazije ali direktorja agencije za varnost v prometu ali kogarkoli drugega. In zato seveda pričakujemo, da bo izredna seja mestnega sveta prinesla nekaj, kar je logično:

JAVNO GLASOVANJE O PODPORI ŽUPANU VSAKEGA SVETNIKA IN SVETNICE!