Novice prehitevajo ena drugo: kdo bo zdaj hitreje povedal javnosti, da ne podpira več Županamaligana!? Tekma je dramatična, naši politični branjevci pa nam svoja stališča zavijajo v papir različnih barv. Eni so za odstop, eni so proti koaliciji, eni niso ne za odstop, ne za koalicijo, eni bi ...najraje pa bi vsi sedeli na dveh stolčkih. Radi bi v bodoče vodili župana na povodcu kot je bilo to preteklo leto, ko je z njimi sklepal kupčije za dvignjene roke. Je to tisto, kar želimo mi? Ne, želimo ljudi s hrbtenico: podpiraš ali pa ne, odstop ali pa ne, koalicija ali pa ne, volitve ali pa ne!!!!

Problem političnih dvoživk postaja kranjska značilnost. Se spomnite, kako so molčali prejšnji svetniki in svetnice ob sloviti poravnavi, ki je stala vse nas 620 000 evrov, zdaj pa mora glavni v tisti zgodbi /nepravnomočno/ v zapor, ker je pobasal tristo jurjev našega denarja v svoj žep? Ja, ja - molčal je Drago Štefe. Molčal je Janez Frelih. Pa še lepo sedita v mestnem svetu! Vse po načelu: no, ja...res je tole svinjsko....ampak so višji cilji in projekti. In je koalicija (v njej sta bili takrat glavni SD in SDS, ki sta se očitno nečesa naučili) "žegnala" posle, da se je prašičkom ob koritu cedilo od rilcev.

Zgodovina se ponavlja kot farsa. Zdaj najbolj poštena stranka dokazuje, kako veliko ji je za Kranj. Kako je nesposobna lastne vrednote in lastne cilje in lastna načela braniti takrat, ko je nekaj narobe naredil eden od njih. Še več, bivši župan z igralsko vehemenco skuša zadevo minimalizirati: saj ni nič hudega, saj to ni taka stvar...Če bi mu koga bližnjega sokrajan iz Stražišča povozil v sredo, bi bil še tako vzvišeno neprizadet?

Trma ni moralna, še manj etična, najmanj politična "policija". Trma je samo ogledalo naše stvarnosti. Zato nas berete, ker nismo dvoživke: znali smo biti kritični do prejšnjega, znamo biti kritični do tega župana. In ob tem nikoli, res nikoli, ne bomo zdrsnili pod civilizirano raven. Povsem verjamemo, da je danes županu žal. Zakaj ne bi? Ampak: tega še ni pokazal. Samo eno dejanje bo vsaj malo vrnilo zaupanje v kranjsko politiko dvoživk za naš denar, ker vse to mi plačujemo kot smo požrtije v prejšnjih časih.

Kranj nima več župana. Ima pa dvoživke, ki so prepričane, da bodo vedno pri koritu.