Boštjan Trilar ni osebno odgovoril na nobeno vprašanje o tem, kako za hrbti davkoplačevalcev njegovi uradniki izkoriščajo ugodnosti, ki pripadajo vsem nam. Ali vsaj in najprej otrokom v vrtcih in šolah. OŠ Helene Puhar letno porabi približno toliko kilometrov in jih seveda tudi plača kot so jih uradniki med spoznavanjem Beograda, Palmanve in podobnih krajev, ki jim bodo "v okviru prostovljnega strokovnega izobraževanja koristili pri vsakdanjem delu"!? To je tisti župan, ki nam je obljubljal upravo, ki bo drugačna od prejšnje in bo skrbela za zadovoljstvo občanov?

Pasti sta dve: če je vedel za izlete na proračunske stroške, je odgovoren. Če ni vedel, je odgovoren in še neu..., ker ga lastni uradniki prinašajo okoli. Nesporno pa je odgovoren, da ni leta 2014 in lani in letos pripravil razpisa ali vsaj poziva možnim koristnikom zastonj kilometrov. Da bi šli lahko šolarji v šolo v naravi ali na resnično s programom opredeljeno šolsko ekskurzijo! Tako pa smo doživeli novo poglavje v nič kaj veseli stvarnosti naše (?) MO Kranj kjer župan skuša zdaj delati lep vtis in všečne poteze, da bi prikril svoj greh. A je tale podobno zaskrrbljujoč: zrel za računsko sodišče in najmanj nadzorni odbor MO Kranj in komaj čakamo, da začnejo z delom. Ker imajo po naših podatkih trenutno že precej dela tudi s kakim razpisom oziroma ponudnikom....

Vozi, Miško ! = legendarni stavek komedije Kdo neki tam poje. Žal v Kranju to ni več komedija ampak resen sindrom zlorabe denarja, ki ga mi prispevamo. Kajti: zastonj prevozi ali vsaj poceni prevozi naših avtobusov v mestnem prometu so dejansko bistveno dražji, ker prevozniku iz proračuna (skupnega) plačamo lepo vsoto vsako leto. Zato nam ta prevoznik milostno podari 2000 km. Nam? Ali tistim, ki jih določijo uradniki, ki potem določijo tudi - sebe.

Če je naš Županmaligan zrel za častno razsodišče zaradi znane pijanosti in posledic, je tale zgodba podlaga za vprašanje: ali sploh obvladuje občino? Ali pa je njegov čas le kulisa precej resnih problemov?

Kranj nima župana. Ima pa šoferja za Palmanovo.