Današnja farsa z obveščanjem javnosti in izigravanjem politike nas je dokončno prepričala, zakaj gre kdo po nesreči v grmovje in se niti dan ali teden dni potem ne zmore soočiti z osebno in v tem primeru politično odgovornostjo! Kako se počutijo mestni uradniki, ki morajo pod pretvezo "napačno napisanega imena" spreminjati vsebino sporočila, ki je bilo najprej izigravanje zaupanje mestnih svetnikov, nato pa resnično klavrn dokaz lika in dela Županamaligana.

Kajti: če je že izigral tisto, kar so se včeraj popoldne dogovorili, naj za tem stoji. Ne pa, da pod pretvezo pravopisne napake spremeni sporočilo, ki ga je javnosti (vsem nam) poslal štiri ure prej in jih od politike dobil "po smrčku"! Zdaj imamo dva problema: če so ga včeraj utišali mimo njegove volje, je klonil mestni politiki kot šolarček pred učiteljem. Če se je uklonil s figo v žepu, potem je jasno, da vse počne za svoj obstoj in ne zaradi beguncev, ogroženosti ipd. In če je na koncu vse navidezno popravil, zakaj ni priznal lastne napake ampak je v to potisnil svojo uradnico, nič krivo in žrtev teh trapastih iger.

Zdaj pa že govorimo o značaju človeka, ki je deloval v slogu LouisaXIV "Kranj sem jaz!" Ki nas je zasipal z dnevnimi izlici narcisoidne samovšečnosti in niti zdaj, dejansko po padcu, ne zmore podpisati svoje napake. Županmaligan se od odgovornega človeka za našo sedanjost in prihodnost razlikuje toliko kot današnji dve javnosti poslani RAZLIČNI sporočili. To pa je vzrok za skrb, ker je nekdo po nesreči /tokrat politični/ šel zopet v grmovje in skušal prikazati zadeve drugačne kot evidentno so. In zdaj naj se oglasi psihiater iz njegove stranke in pojasni, zakaj je v "izrednem položaju" najbolj odgovorna oseba reagirala - neodgovorno. Predvidevamo: v treznem stanju!

Ker je (hote ali nehote) izigral politiko, stranke, svetnike, ki naj bi ga še naprej vednarle imeli za župana, je kot žrtev izbral podrejeno uradnico, ki je "zlikala" sramoto z drugim elektronskim sporočilom, da bi potolažila jezne politike, ki imajo zdaj jasen dokaz, kako bo šlo v tem mandatu naprej: nekdo se bo skril v grmovje, ko bo treba odgovarjati za napake.

Kranj nima več župana. Le kje se skriva? V ....