Kako zaupati avtobusno postajo in druge kranjske projekte oblasti kjer se ukvarjajo največ s tem, kako rešiti župana, ki je moralno zdrsnil na najnižjo stopnjo ugleda javne osebnosti? Kako slediti občini kjer se uradniki za naš denar vozijo po tujini v svojem prostem času? Kako verjeti oblasti, ki je sprejela dejstvo, da so nas prejšnji vodilni spravili ob lepe milijone kot v primeru dimnikarja ipd.?

Problem "maliganske dobe" od srede do srede je v presoji. Trezni in jasni. Ne v "lovu na čarovnice" ali čem drugem. Poskus, da bi župan zadevo spravil pod imenovalec begunske krize je samo še opletanje v prazno. Tragično komuniciranje s Kranjčankami in Kranjčani pa je dokaz, za kaj smo plačali novo medijsko strategijo: najprej ne bom nič rekel, potem bom rekel kaj o podpori, potem bom...iz zmede v zmedo v tednu dni!

Mnogi v tem iščejo dobre plati. Trma jo je našla: poskus očiščenja Kranja je spodletel. Zdaj nam lekcije po medijih deli tisti župan, ki je kriv za toliko šlamastik, da jih našteti vseh ne moremo. Ki pa ni vozil pijan ampak ga je vozil šofer: joj kako pametno, kajne! Dobra plat pri njem je, da je dvignil porabo viskija in ni povzročil nesreče!? Grozljivo je, kam je dejansko padel župan Trilar: zdaj je zanj moralna avtoriteta Mohor Bogataj, ki je spomnil Županamaligana na to, da ga pijanega lahko vozi na naše stroške občinski šofer in da so izleti uradnikov skregani s pogodbo, ki jo je podpisal prejšnji župan.

Dobra plat vsega je torej ta, da je Mohor Bogataj z veseljem pokazal svojemu nasledniku, kako ni pozabil, kdo ga je premagal. Slaba plat pa je, da so Trilarja zaman opozarjali na obljubo, da bo razčistil sporne posle, ki so iz blagajne odnesli milijone. Pa je vse Mohorjevo pometel pod preprogo, zdaj pa isti Mohor hodi po njem.

Poskus dobrega je propadel. Tisti, ki je bil slab, ni odgovarjal - tisti, ki naj bi bil dober, se je izkazal za slabega.

Kranj nima župana. Plenilcev blagajne pa kolikor hočeš!