Imamo človeka, ki se zaleti pijan kot Boštjan, a je odličen župan. Vsaj tako je prepričan. Plačal je škodo, bo ob vozniško, zjutraj pomaga invalidom, opravičil se je policistu. Kaj še hočemo? Kdo bo prvi vrgel kamen? Kdo med nami ni grešnik?

Hja, pa smo tam: župan je župan dokler pijan ne sede v avto, potem je pa - Boštjan. In mu je tudi žal za vse. Lastimo si pravilno oceno: samovšečnost, ki jo je pokazal, je zdaj dokazal. Ni zmogel lepe službice in vsega ostalega podrediti čutu odgovornosti. Nič novega v tem mestu in tej državi in nasploh.

Koalicija kolobocija pa ostaja. Kajti tudi med tistimi, ki so javno govorili o odstopu in umikali podporo, jih mnogo drži fige v žepu. In tako imamo tisto, kar si zaslužimo: oblast, ki ni transparentna. Kjer župan plačuje študentko, da oblikuje lik za javnost, potem pa nas ista damica še malo uči etike ipd. Bi bili presenečeni, če bi zvedeli, s kom je pred nesrečo praznil steklenice viskija Boštjan Trilar?! Ni pomembno, a bomo iskreni: z nekom, ki mu je pomagal, s katerim sta od oblasti že oba kaj imela....Logično! In tega in takih stvari je še veliko in jih bo še veliko.

Treba je priznati: župan ima od danes resne nasprotnike. Ker se dejansko smeje SMC in SD in SDS v brk in poje: "Kaj nam pa morejo!?" Kaj bo, ko bo prva seja kjer bo pričakoval odločitve nesklepčna? Kaj bo, ko bo moral streči drobnim interesom? Kaj bo, ko bo treba tudi lačna usta v lastni stranki še naprej pitati pri bogatem koritu mestnega proračuna?

Imamo točno tisto, kar si zaslužimo. In Trma je bila tista, ki je o Bogataju in Trilarju odkrivala marsikaj. Danes moramo priznati: razlike žal ni. In je ne bo. Kajti svetnica SD Ana Pavlovska je rekla nekaj stavkov, ki so dejanski opis: župan je pozabil na nas in zato bo sama svoj podpis s kodeksa umaknila, ker je to le še prazen papir. Župan bo podpis ohranil, a se je na kodeks in na politično odgovornost z nasmehom danes ozrl s pripombo, da je to pač le delček njegovega programa.

Kranj nima več župana. Ima pa Boštjana. Žal.