Ko sta včasih skupaj sedela bivši župan in njegov svetovalec, sta se imela lepo. Tako lepo, da so uradniki v javnost anonimno poslali podatke o skoku porabe viskija in je potem Mohor Bogataj povedal, da ga pač pijejo na protokolarnih dogodkih in ne on...

Viski so pili tudi trije ugledni, od davkoplačevalcev Kranja plačani ljudje - za svoj denar! In tekel je res tako obilno (pa nikomur ne gledamo v kozarec), da je najbolj previden med njimi raje naročil prevoz do doma. Najbolj znan med njimi je povzorčil nesrečo s trikrat preveč alkohola v krvi. Tretji pa je (posredno) poslal gasilce na to nesrečo, da rešijo kot rešujejo vsak dan. Ti gospodje so dejanski uvod v dogodek, ki je zamajal oblast, ne pa tudi Boštjana Trilarja in še manj direktorja gasilcev Tomaža Krišlja, ki vsak dan (posredno) pošilja gasilce na prometne nesreče kjer potem rešujejo (tudi pijane) voznike iz pločevine.

Verjetno bo zdaj kdo zopet rekel, da so se pač dobili v prostem času. Je res. S pripombo: gre za javne osebnosti, za predstavnike oblasti in javne ustanove. Za ljudi, ki svojo plačo dobijo od tega, kar nam odtrgajo pri plači. In zato so za svoja dejanja toliko bolj odgovorni. In če se dva potem odpeljeta po popivanju domov, je to tragedija odgovornosti, farsa oblasti.

Boštjan Trilar za Trmo ni več župan, ker je sam tako odločil: določene stvari počne kot občan, določene kot župan. Ločnica je bila v primeru ravnanja ob nesreči potegnjena in je jasna. Žal pa na čelu nima semaforja, da bi mi vsi vedeli, kaj trenutno predstavlja. Ker smo ga za štiri leta izvolili kot župana, ki je to vsako sekundo mandata. Ne glede na dobra in slaba dejanja.

Gospod Krišelj je njegov kader. A pri gasilcih je "štala": policija preiskuje kraje dokumentov in podobno. Ne upamo niti pomisliti, da zaradi tega trpi njihovo delo, ker rešujejo naša življenja in premoženje. Ker so javni zavod, ki ga mi plačujemo. Prejšni direktor je odšel zaradi suma koruptivnosti, novega je Boštjan Trilar predstavil kot rešitelja. Zdaj je stanje še slabše, pravijo gasilci sami.

Žalostno je, da je v Kranju na oblasti viski in tisti občan, ki ga pije in vozi avto.