Ko je občan Boštjan sklepal poravnavo z režiserko, ki je uspešno dokazala, da so jo v Kranju (za časa Mohorja Bogataja) nezakonito "zradirali" kot direktorico Prešernovega gledališča, je o tem obvestil mestni svet. Tam sedi tudi svetnik Več za Kranj Damijan Perne, ki je - tako mimogrede - tudi bivši župan. Ki je pred koncem svojega mandata sklenil pogodbo, ki bi omogočala zaslužek in posel z našim letnim gledališčem. In izvajalec je bil iz kroga tistih, ki so Pernetu pomagali na oblast. Nepomembno? Morda: ko so prišli na oblast Mohorjevi, so pogodbo prekinili. In zdaj je na oblasti zopet Perne preko občana Boštjana. Gospoda iz Stražišča sta uredila tudi posledice županski vratolomij: stane nas 15 000.

Lepota vsega: občan Boštjan o tej poravnavi ni obvestil nikogar, najmanj mestni svet. Trma pa je 15 000 evrov našla v Art centru. Oziroma pri tistih, ki so vsaj bili neposredno povezani tudi z bivšim podžupanom in zdaj svetnikom Več za Kranj Jakobom Klofutarjem. Preprosto povedano: poravnavica se je dogajala mimo politične oblasti, ki sedi v dvorani št 16. Je pa koristila posredno Damijanu Pernetu in Jakobu Klofutarju (Več za Kranj), ker problema - ni več!?

Če bi občan Boštjan kot v primeru "ne dovolj naše" režiserke želel biti tak kot ga javnosti predstavlja Več za Kranj, bi zadevo obravnaval na mestnem svetu. Posebej zato, ker je znesek bistveno višji kot pri režiserki. A je lepo skril pod preprogo urejanja zadev še eno poravnavo, ki jih pri naših županih očitno ne manjka. In seveda zgodbico o tem, kaj se je dogajalo z Art centrom in - na primer - dvorano bivšega kina Storižič in še čem lepo prikril.

O sebi pravi občan Boštjan, da dela tako dobro, da ne bo odstopil. Tale zgodbica pa nam da vedeti, kako se stvari dogajajo v zakulisju. Da 15 000 evrov ni veliko in je zdaj spor končan? Morda res, toda: pomislite, če bi jih dobra občina občana Boštjana namesto tistim, ki so blizu njegovim podpornikom, nakazala vam osebno!?

O tem, zakaj o poravnavi ni obvestil nikogar in razpolagal po svoji vesti z našim denarjem, je odveč izgubljati besede. Vse je storil namreč kot občan, ki se je pač udaril v glavo in to preprosto ni on...(prosto po 10.2.2016)