Pomislite: želeli so dolgoročno vladati pa je ena prometna nesreča obrnila vse na glavo! Drugi mandat je bolj želja kot realnost, ker ljudje v Stražišču ne bodo pozabili, kako je s telovadnico in cono Laze in na Kokrici ne bodo uživali ob bejzbolu, da o drugih spodrsljajih ne pišemo. In zato je zdaj v ospredju Planina kjer naj bi Trilar nakazal, da skrbi za "večino volivcev" in tako skušal dolgoročno ostati na oblasti. Med tem pa seveda vsak zase in vsi skupaj pri občinskem koritu čakajo, kaj bo za koga ostalo. Pa se rojevajo zamisli o bejzbolu na Kokrici in podobne: nič jim ne gre očitati, le predvidljivost akterjev je zgovorna. Kot je bilo pri študiji prometa kjer je prijatelj županovega sodelavca Copka pač naredil kar je bilo treba - in stroki je treba verjeti!

Kranj je pogorišče dobrih namenov, a lovišče za naslednja leta! Andrej Šušteršič je izstopil iz komisije kjer je bil preglasovan ob odločitvah Več za Kranj, ki jim "štango drži" Igor Velov in podobni liki naše "skrivne koalicije", ki še obstaja. Že zdavnaj smo opozorili, da nova kolesarska pot vodi skoraj do doma njenega pobudnika z drugega brega Save Marjana Bajta (NSi), ki podpira Trilarja zato, da bo kolesaril še kam. In to so "razvojni projekti"!? Še tisti največji je zdaj razgaljen: postaja naše norosti bo v naslednjih letih težko uresničljiva Trilarjeva kolobocija: najprej je bil odločno proti, zdaj je odločno za .- na seji v sredo pa bo moral poslušat tiste, ki so bili do zdaj zanj "promili" po številu. Pa je imel vmes s promili težave tudi sam, le malo drugačni so bili.

Trma predlaga, da takoj razpustimo častno razsodišče in kodeks ravnanja politkov zažgemo na ovinku v Stražišču kjer je počilo. Ker je to samo še farsa. Zdaj je čas za akcijo, ki bo trajala nekaj let in kjer bodo do konca mandata pod drobnogledom vsi posli Boštjana Trilarja. Krivica? Ne, ko se je požvižgal na kodeks, je posredno priznal, da je zdaj vse dovoljeno. In zato ni čudno, da tudi nadzorni odbor občine dela pospešeno in bo še.

Drugi mandat Več za Kranj je že zdaj preteklost. Nič ne bo z dolgoročnim vladanjem, na vrsti so leta megle v kateri bo vsak lovil kaj zase. Trma bo to spremljala in opozarjala.