Branko Grims se je skupaj z Andrejo Valič Zver (oba mestna svetnika SDS) znašel na spletni strani Črne legije in nacionalna televizija je pripravila prispevek. Je bil slab? Možno in mogoče. Je bil novinarsko zgrešen? Možno in mogoče. Sta bila naša politika (skupaj z Janezom Janšo) na tisti strani z nacistično vsebino brez vednosti, pristanka, volje - skratka: zlorabljena? Možno in mogoče. Celo verjetno. Toda reakcija Janeza Janše ni bila v smeri iskanja morebitnega slabega novinarskega dela, bila žaljiva do skrajnosti. Novinarki sta zanj odsluženi prostitutki, da o "zvodniku Milanu" niti ne pišemo. Nato je prišel odziv Branka Grimsa: izjava njegovega predsednika stranke je zanj mila, celo premila. To je Branko izjavil v oddaji Odkrito, jasno in glasno.

Branka Grimsa imate lahko radi ali ga kot politika sovražite. Ko se je podal v politko, mu je postalo jasno, kaj so prednosti in slabosti. Ampak: Branko Grims izhaja iz naše kranjske krščanske družine in bo verjetno v teh dneh slavil krščanski praznik. In skladno s tem potrdil vrednote krščanstva. Njegova stvar, vera in prepričanje je pač osebna zadeva. Kam v to krščanstvo umestiti strinjanje z najbolj nizkotnim napadom na dve ženski? Kako bo doma pogledal v oči ženi in kako sestri naš Branko, če se mu zdi oznaka "odsluženi prostitutki" za novinarki, ki sta nekaj (slabo?) naredili - premila? In kako bo pogledal v oči svetnicam v mestnem svetu?

In če smo nedavno Andrejo Valič Zver izpostavili, ker je ob uspehih Prevca in ostalih zapisala javno, da je temelje zanje ustvarila Janševa vlada, je bila to javna kritika političarke in nič več. Toda zato smo zdaj pričakovali, da bo naša zgodovinarka, naša mestna svetnica, ženska in mati in soproga (nesojenega) predsednika države javno sporočila, da se ne strinja ne z Janezom J, ne z Brankom G. Ne, tega ni storila. Verjetno ne bo.

Teptati človeško dostojanstvo drugih je pri nas postalo - navada. Kadar to počno ljudje, ki so jim vrednote (pravičnost, poštenost ipd.) neprestano na ustih, smo toliko bolj razočarani. Branko Grims je žal nadaljevanje Trilarjeve neodgovornosti in ksenofobije profesorjev Prešernove gimnazije. Iskreno nas je sram, da je naš politik v našem mestu.