Lani je prišel frise pokat iz Ljubljane znani zabavljač. In je malo žalil Kranjčane in Kranjčane tako, da si je "sposodil" otroke z neprimernimi vprašanji. Letos ga ni bilo, ker si zdaj (javno, v medijih) sposoja tistega, ki mu je lani plačal 2 jurja za dve uri. Trilarja, jasno. Toda proglasitev športnikov Kranja kjer glavnega sploh ni bilo (Kranjec) je prinesla eno novost: svetnika Gorazda Copka kot jasen prikaz Več za Kranj in Trilarja in "vzorca obnašanja". Otroka v njegovem spremstvu sta dobila privilegij, da "sta bila skupaj s Prevcem" za ograjo. Ostali kranjski otroci so bili skupaj s starši pred ograjo. Tako to deluje, ko oblast dobijo tisti, ki so "drugačni". Ki zagovarjajo nov Kranj, nove vrednote, nov način dela!? Ta isti svetnik je na seji sveta javno in vehementno potrdil, da njegov osebni prijatelj in poslovni partner (prostore podjetij loči le stena) dela dobro plačane projekte za občino kjer (Copek+Trilar+Več za Kranj) zagovarjajo novo postajo. In nasproti je tudi tam raja, ki mora vse podatke pridobiti sama in plačati sama, Copku&Trilarju pa jih plačamo mi iz proračuna.

Iskreno nam je žal, da v zgodbi nastopata otroka, skrili smo identiteto. Njima res privoščimo Prevca in sožitje z junaki. A sporočilo, ki sta ga dobila, je jasno: midva lahko, drugi pa ne. Ker niso skupaj z mestnim svetnikom na oblasti! In sporočilo ostalim otrokom našega svetnika Copka: lahko se šopirim s Prevcem, lahko pripeljem v varovani prostor kogarkoli, ker sem jaz na tej strani ograje - vi pa na drugi. Poslovnež, direktor, politik, ustanovitelj Več za Kranj nam je poslal sporočilo. Žvižgi, ki jih je slišal Boštjan Trilar pa so drugo sporočilo raje pred ograjo.

Peter Prevc je poudaril posluh občine za šport. Ni vedel, da je Boštjan Trilar prečrtal telovadnico v Stražišču in da podžupan Boris Vehovec želi na vso silo bejzbol igrišče na Kokrici v vlogi predsednika slovenske zveze za bejzbol! Tudi to je kranjski šport. Vsekakor pa je tragično, da nam mestna politika tudi ob takem prazniku daje občutek, da jim nihče nič ne more. In seveda: privilegije v ograjenem prostoru je izkoristil občan Gorazd Copek, svetnik Več za Kranj pa dela odlično in mu kaj takega ne bi prišlo na misel..

Praznik športa je bil lep. Otroci so se lahko naučili marsičesa. Učitelj: gospod Copek...