Nasmejani Trilar pozdravlja namrgodenega predsednika kluba, ki praznuje 70 let in prejema plaketo. Zakaj enemu ni do smeha? Ker piše pritožbo na dejstvo, da za letos prejme več kot tretjino manj denarja za dejavnost od občine! Od Trilarja in podžupana za bejzbol Borisa Vehovca. Ki kot predsednik slovenske bejzbol zveze ne plačuje najemnine za občinske prostore in na vsak način hoče bejzbol igrišče na Kokrici kjer domači fantje nabijajo žogo! Isti podžupan je odgovoren za pravilnik o dodelitvi sredstev klubom in društvom, ki predvideva bejzbolu povečanje (s 4 na 13 000) in skakalcem zmanjšanje (35 na 21 000). Res je: še so možne pritožbe, a namen je jasen: v Kranju bo dobil veljavo šport s katerim se ukvarja manj ljudi kot je najmlajših nogometašev v enem samem klubu!? To nam hočeta dopovedati Trilar&Vehovec!? To je nagrada za popularizacijo Kranja, skakalnega kluba, ki je v svetovnem merilu na petem mestu?

Cinizem župana, ki javnosti razlaga o sdobrih projektih, ki jih pelje, je grozljiv: civilna pobuda na Kokrici, Zlatem polju, revolt zaradi telovadnice v Stražišču in - niti ene same nove naložbe, ki bi bila omembe vredna!? Zraven pa ukinitev brezplačnega enournega parkiranja!? Zraven pa manj denarja za najbolj odmeven športni klub v Sloveniji, da o Kranju ne pišemo!? Ja, lahko je narediti pravilnik kjer športni=mestni birokrati na koncu izračunajo, da si bejzbol zasluži več (podpiramo, samo ne jemati drugim) in skakalci manj (ne podpiramo, ker je grozljivo in tragično)!? To je tista Trilarjeva uprava, ki dela odlično z njim vred!?

Gospoda Trilar in Vehovec, odidita. Stiskati roke športnikom, ki sta jim ob fantastičnih uspehih pobrala denar, je svinjarija. Kajti birokrati brez pameti in občutka za realnost so že dolgo naša kruta stvarnost: na Slovenskem trgu nekaj računajo in pišejo, ne glede na posledice. In glej čudo: pravilnik je letos tak, da bejzbolu daje več in skakalcem manj, ker je to (po Vehovcu) prav, ker Trilarjeva uprava dela za ljudi!?

Problem ni v nekaj tisoč evrih. Problem je v hinavskem odnosu kjer se je treba slikati s Prevcem za popravljanje klavrnega vtisa in obenem dopovedovati vsem: v Kranju podpiramo bejzbol, ne smučarske skoke.

Sram naj vas bo.