Pomislite: v skakalni klub prihaja več otrok kot je bejzbolistov v Kranju, župan Trilar pa je za ta klub namenil manj denarja kot lani - bejzbolu bistveno povečal dotacijo. Jasno je, da so taki posegi vedno dobro pripravljeni "z ustreznimi akti" kot se reče. Zato je logično, da potrebuješ za vse - izvedbo. In kdo je bolj priročen za izvedbo kot podžupan za družbene dejavnosti Vehovec in njegova uradnika Megličeva in Trebec oziroma vsi, ki izpeljejo, kar je treba?

Na Kokrici so vsi za nov športni park, ki pa ni bil mogoč, dokler isti podžupan ni privlekel tja bejzbol projekta. Prej mladina ob nogometni žogi ni dobila niti elektrike in vode, zdaj bo vsega na pretek. Res? Na primer: cesta. Kdor je že gazil po blatu in pozna dostop tam pri Čukovi jami in drugje, ta bo vedel, da brez ustrezne ceste ni športnega parka pa bejzbolj gor ali dol. A za vse to je treba več denarja, v proračunu pa diverzantske akcije vrha kranjske politike ni. Vsaj v taki obliki ne. In zato naj bi obveljal scenarij, da se zgradi (iz tujine plačano) bejzbol igrišče in še kaj zraven. Kaj in kdaj in kako pa hočejo odgovore na Kokrici.

Pomislite: mesto športa Kranj že ima en Vehovec&Trilarjev spomenik. Od lanskega novembra "gradijo" novo tribuno. In so že podrli dve smreki in uradno odgovarjajo, da se izvajajo pripravljalna dela. Za kaj? Za rušenje tribune ali res za pet, šest milijonov vreden projekt in gradnjo? Zanimivo: nič ni jasno, še manj znano. Trilarjev dober projekt? Kot postaja, ki je šla dejansko že v pozabo pri vseh, ki so prej še verjeli v čudežno gradnjo!

Človek, ki nam ponuja take projekte in jemlje denar športnemu klubu, ki je pojem uspešnosti, nima več ne zaupanja politike, ne volivcev. Če ga ima, naj odstopi in to na volitvah potrdi. In bomo tiho. In bomo zopet imeli verodostojno oblast.

Podžupan, ki nezakonito pridobiva korist zvezi, katere predsednik je (v občinskem objektu ne plačuje najemnine za prostor zveze z uradnim naslovom na Partizanski 37) pa nam želi zgraditi bejzbol igrišče brez, da bi v kraju imel enotno podporo. In če ne bi Trma in še kdo objavili, kako vse poteka, bi ista posadka delala kar bi hotela.

Vse to se dogaja v mestu športa. Kjer je vse manj športa.