V Kranju so v modi papirji z obljubami. Tako naj bi na list papirja zapisali obljubo, da bo v Stražišču telovadnica ali dvorana. Zagotavlja: krajan, mestni svetnik Igor Velov. Zadeva bo v proračunu, podpisal pa naj bi listič seveda Trilar. Na Kokrici je bilo slišati, da je isti Trilar že obljubil še en podpis na lističu za bejzbol=športni park na Kokrici. Če popustijo gradnji, bodo dobili športni park. Da ni denarja? Saj bo, obljuba za naslednji leti bo na lističu...

Kaj danes jamčita Vehovec in Trilar. Uradno: 8 (od 33) glasov. Več za Kranj sotji za takimi lističi, ker Gorazd Copek kot svetnik javno trdi, da brez Trilarja ni dobrih projektov!? In zato se lahko Trilar podpiše tudi na straniščni papir, podpis ne velja nič. Razen,če so mestni svetniki in svetnice pajaci, ki bodo sledili kar si je zamislil - na primer - podžupan na Kokrici. Tam je sprejel kandidaturo brez, da bi imel igrišče. Ki ga bo naredil na nogometnem na Kokrici? Cesta do tja? Ni denarja. Ostali (desetletja želeni) športni park za krajane? Bo na listku napisano, je rekel bvši policist in sedaj predsednik KS Milan Klemenčič, ki s podporo pristaja, da bo bejzbol klub od KS in občine dobil zemljišče (stavbna pravica) za desetletja. Tisto, kar so do zdaj urejali (naredili ste smetišče, trdi svojim krajanom Klemenčič) mladi fantje, ki ne razumejo, da morajo pristati na bejzbol, da se sploh kaj spremeni.

Ne smemo prezreti bistva: denar za bejzbol pride iz tujine in z istim denarjem bodo "rešili" še nogometaše z nadomestnim igriščem! Lepo! Ali je res tako preprosto? Kdo pa bo naredil vse ostalo? Kdo bo plačal načrtovana (narisana) igrišča za KS Kokrico, za našo občino? Ja, mi. Jasno. In napisano na listku, če bo treba. Kdo bo to podprl? Ja mestni svet, jasno. Ker je dober projekt, je prepričan podžupan, ki poudarja, da bejzbolj nima igrišča že četrt stoletja in ima prav. A pozablja samo eno: da ga zdaj hoče tam kjer se na Kokrici že nekaj dogaja! In to povzroča odpor in ne bejzbol in pravica do igrišča ipd.

Klemenčič in Vehovec sta doživela, da so krajani=športniki preprosto odšli, ko so ugotovili, da dejansko nič ni jasno. Kot ni jasno prisotnemu svetniku in bivšemu podžupanu, Vehovčemu predhodniku. Ki je ob sumu korupcije odšel z oblasti, ker ni želel biti zraven. Zdaj pa je poslušal, kako to ureja naslednik, ki je prepričan, da je tako prav.

Pajaci v mestnem svetu so na potezi, da potrdijo take zamisli.