Boštjan Trilar, Gorazd Copek, Boris Vehovec, Več za Kranj: prvi ni odstopil kljub zgražanju vse slovenske javnosti. Drugi je poslovno povezan s tistimi, ki delajo za občino in si dovoli javno kazati kakšne privilegije ima on in njegova družina. Tretji izkorišča položaj podžupana, da pomaga na vse načine in tudi proti volji dela krajanov pri vsiljenem projektu.

Včasih so rekli, da je partija zmogla vse. Da so ljudi lomili "milom ili silom". In zdaj je na vrsti KS Kokrica oziroma krajanke in krajani. Ker si je oblast zamislila nekaj, kar je treba izpeljati. In pri tem se pridobivajo dovoljenja, stavbne pravice se delijo, papirji so že nared - le peščico mladih je še treba zlomiti, da ne bodo zoprali, nagajali...In to je Kranj danes. Vodi ga Več za Kranj, a je ostalo malo za nas - za njih pa vse več in vsega več?!

Izrodil se je kodeks ravnanja, častno razsodišče je slamnata lutka, a bistveno je nekaj drugega: izrodili s(m)o se ljudje. Preprosto je vladajoča stranka Trilarja vzela za svojega, ker so oni njegovi. Ker on ni več osamljen pojav, postaja pravilo. In kranjska politika lahko samo gleda, kako podžupan izkorišča svoj vpliv in moč. In ob tem trdi, da je to dobro. Morda res dobimo zastonj igrišče kjer ne bodo več rasla vsa drevesa in kjer ni ne ceste ne zagotovil, da bo športni park dejansko zgrajen. A izgubili bomo zadnjo vero v to, da mora biti podžupan vseh občanov in ne bejzbola. Da je treba take projekte ljudem jasno predstaviti, ne skrivati načrtov.

Primer Kokrice sega v zgodovino: v času Jugoslavije je bila izbrana za najbolj športno KS v državi z 20 milijoni ljudi. Danes je podžupan Kranja sposoben istim ljudem povedati, da potrebujejo njegov in ne njihov šport, ker je zadaj denar iz tujine in politična moč s Slovenskega trga 1.

Odlok o Bobovku je v sredo na mizi svetnikov in svetnic. Za njim stoji projekt bejzbol. In zadaj je že scenarij, ki bo uresničil projekt kjer se znajo na koncu zgoditi traktorji na igrišču in ne kiji in žogica. Kaj bo takrat rekla politična stranka, ki se sprevrača iz dneva v dan v svoje nasprotje?

Nismo proti bejzbolu, smo proti tistim, ki mahajo s kiji. In grozijo demokraciji.