Vsa čast tistim, ki v Kranju še bedijo nad javnim denarjem. Ko je bivša direktorica omogočala izredne prihodke zasebnemu podjetju, so odtekali tisoči evrov iz zavoda za turizem. Zdaj sedi na svetniškem stolčku in posluša, kaj je ugotovila revizija. Njen šef in predsednik stranke in prvi človek kranjske politike je jasno za to, da se vse to lepo pozabi. Ker nikogar ne boli, ker je pač šlo za javni denar, ki ni ne njen, ne Trilarjev - je pa naš. Mi pa lahko samo malo kritiziramo, dejansko pa nas nič ne briga kako politika vrti milijone, kajne?

No, Trilarjev čut odgovornosti že poznamo. Podžupana Vehovca smo tudi spoznali, ko je nad mladimi s Kokrice politično vihtel kij za bejzbol. In svetnica Polenčeva seveda ni javno nič rekla, ko pa so tud "odvetniki" kot je svetnik Perne, bivši župan. Ta se redno oglasi z diagnozo, ki povzroči tudi kak spomin na njegovo ravnanje. Vsaj na primer zimskega bazena kjer je s še bolj bivšim županom moral skleniti "tajni sporazum", ki je prej mestno nepremičnino vrnil v roke družine, ki ji je zgodovinsko pripadal. Pa nimamo nič proti bivšim županom in pravici, da vsak dobi svoje nazaj - hec je bil samo v tem, da je gospod mestni svetnik kot župan pač moral "trgovati" z mestnimi interesi kjer je bil "žrtvovan" nekdanji bazen ipd.

Problem politične odgovornosti v Kranju po Trilarjevih maliganih ne obstaja več. Oziroma: odgovornost je postala neodgovornost. In zato ni čudno, da mestni svet tudi ob povsem dokazanih in jasnih nepravilnostih pri zapravljanju javnega denarja ostaja mlačen. Čast izjemam, jasno. Toda: le zakaj bi mestna politika brskala po drobu drug drugemu, ko pa so (in smo) vsi krvavi pod kožo, kajne?

Primer zavoda za turizem in podobnih zgodb nas uči, da je Trmo treba predpisati 3x na dan. Brez nas je namreč lomastenje po proračunu (našega denarja) še bolj skrito. Bi buldožerji na Kokrici že peli, če ne bi javnosti sporočili zakulisje projekta, ki bi bil večinoma plačan iz naših žepov? Kajti samo za nas so svetniki in svetnice isti in enaki. Vsaj pred Trmo, če že kje drugje ne.