Parkirne hiše prazne, parkirišča zasedena od tistih, ki parkirajo po ves dan, zmeda pred občino, splošna neobveščenost o tem kdo in kje in kdaj lahko parkira in po čem = to je kranjski kaos s parkiranjem!

Roko na srce: krivi smo največkrat tisti, ki si predstavljamo, da so parkirišča zastonj. A zgodbic s parkiranjem ne manjka: pred Delavskim domom so občinsko oblast zasebniki dobesedno nagnali s parkirišča, ker se ni zmenila zanje. V preteklosti je s parkiranjme dobro zaslužil le pokojni mestni svetnik in direktor podjetja ter županov podpornik. Malce urejeno parkirišče na mestu Stare Save predstavljati kot "projekt leta" pa je seveda izhod v sili Trilarja, ki pač nima česa pokazati in je tudi taka "naložba" podvig in vrhunec delovanja oblasti, ki ji sicer pomembni projekti /postaja, tržnica/ ne gredo od rok...Zdaj svoje dodaja še lokalni šerif Primskovega kjer naj bi tudi narisali plačljiva parkirna mesta. Prav: so razlogi za to. A preden take predloge trosi drugim, naj odgovori ali plača najemnino v domu krajanov in v skupni lasti društvo, ki ga vodi on osebno. Javnosti tega ne želi pojasniti kar je odličen odgovor. In taki bodo zdaj urejali še parkiranje?

Mestno jedro pričakuje obiskovalce in kupce, a v prihodnje bo tudi na Sejmišču konec parkirnega raja za vse, ki tam parkirajo zastonj. Kaj bo vse to prineslo? Morda dejavnost res ne bo več imela tistih nekaj jurjev izgube, a problemi bodo ostali: garažne hiše so očitno za bas predrage in zato ostaja dnevna tekma z redarji, ali te bodo oglobili, ali ne...Vsekakor pa noben režim do zdaj ni rešil nekaterih bistvenih zagat, ki se jim reče: kako ljudi spraviti v mesto, da bo mesto živelo? Z globami in parkirninami težko, kajne!

In še: lep del okoli občine ograjuje tudi naša uprava zase. Kdo tam parkira in kako in po čem, bomo še zvedeli. Vsekakor pa si eni lahko uredijo parkirišče, drugi pa ga morajo plačati. Če pomislimo, koliko jeznih pa je vsak dan na ploščadi Brioni kjer je ureditev nemogoča, nam je jasno vsaj nekaj: vse oblasti do zdaj tega problema niso uredile....