Iz kluba sem odšel 2011, ko sem dojel, da ta politika noče nogometa. Da je gniloba v nogometni zvezi na vseh ravneh tako smrdeča, da ne morem biti zraven. Da v Kranju, mojem mestu, ne marajo kluba, ki je postal prvoligaš in tam obstal, ki je postal zanimiv za največje klube tega sveta, ki je bil zdrav in urejen. Ne brez napak (kot jaz ne), a vendar: Triglav je v Sloveniji nekaj pomenil zaradi dela. Uspehov. Mladine. Jokić, Radosavljević,Iličić,Anđelković, Palibrk, Benedičič in seveda mnogi drugi so dokaz še danes. Ni mi bilo lahko oditi, a moj čas se je iztekel. Do takrat sem bil pljuvalnik nogometnih povprečnežev Gorenjske in Kranja. Ne bom zapisal z zadovoljstvom, a moram: za mano je - potop. Koncepta, sistema, kluba. Z zadnjim dejanjem, ki je grozljivo za vse, ki še vedno hodimo na tekme. In nogometna puščava Gorenjske samo dokazuje, kako mnogim šibak Triglav ustreza, da se petelinijo na domačem gnoju. Nas je sprejel AC Milan, Galliani osebno. Danes Triglav postaja prostitutka kjer za mali denar.....

Nočem živeti v preteklosti, a kadar me pozdravi spošljivo kdo, ki me je prej pljuval po gostilnah in še kje, grem pogledat arhiv NZS in najdem dovolj razlogov za zadovoljstvo. Naslovi v vseh kategorijah, vzgojeni vrhunski igralci, odlični trenerji in sodelavci, pridobljena nova igrišča, pogoji za razvoj (razen glavne tribune in razsvetljave). Sedanjost spremljam kot navijač, član kluba kjer sem po sodni poti izterjal od sedanjega vodstva, da sem lahko član. Dve tretjini teh ljudi sem sam v Triglav pripeljal, da bi mu pomagali. In danes ga prodajajo. Dobesedno. Dali so se v roke nekemu podjetniku, neki agenciji - za drobiž. Triglav je zanje vreden malo ali nič. Direktor in trener/športni direktor sta odgovorna, upravni odbor prav tako.

Zato sem sklenil,da se moram Triglavanom opravičiti. Ker me za to nogometno svinjarijo ne morejo pljuvati in obsoditi pa bi me mnogi še vedno radi. Kljub vsem napakam nisem nikdar dovolil, da Triglav skrivaj prevzame nekdo, ki za drobiž (posojilo!!!!!) odloča o vsem. To je storil ta predsednik, ta odbor. Zdaj se želijo še enkrat izvoliti in to početje nadaljevati. Na čelu z (bivšim) lokalnim politikom, ki je goljufal za svojo izvolitev. Ki drži roko nad financami kluba kjer najdete pogodbo, ki jo boste lahko vsi spoznali. In dejansko pomeni konec kluba, njegove časti, svobode.Triglavani, oprostite: tega ne morem in nočem sprejeti. Kot navijač in Triglavan. S plačano vstopnico.

Miran Šubic, Triglavan