Nogomet je v teh dneh v ospredju, ker je Ljubljana spet prestolnica okroglega usnja. In Kranj je ob tem provinca, prestolnica pa z negativnim predznakom. Pomislite: devet desetletij star klub so z eno pogodbo "zapufali" in prodali. Kajti: klubu oglaševalska agencija vsak mesec posodi 6 000 evrov, ki jih bo dobila nazaj do centa in potem še polovico vseh prihodkov Triglava. Kdo si je upal to podpisati? Tisti bivši mestni svetnik in lokalni politik, ki je bil izvoljen (povedal je pa sam) tako, da je pogoljufal svoje stalno bivališče, da je sedel v mestnem svetu in potem dobil še službico v komunali in...Pa saj niti ni pomembno, pomembno je sedanje stanje: Triglav so prodali v kremplje nekomu, ki verjetno še ni videl niti ene tekme, kaj šele spoznal igralce...Pa jih lahko trži! In brez njega ni posla v Triglavu.

Ko smo prejeli pogodbo, nismo mogli verjeti. Potem, ko je košarka nepomembna, ko je vaterpolo brez denarja in ko dejansko v Kranju nimamo nobenega športnega kluba za državno raven, smo imeli vsaj nogomet v prvi ligi. Politika je šport izigrala z obljubo o zagotovljenih pogojih, nogometna zveza je skušala soprnega posameznika pregnati iz kluba, ker ni bil tiho - a nogomet se je igral naprej. Eden gre, drugi pride, nihče ni večen. A do zdaj ni znano, da bi kdo sklepal take posle kot sedanja vodilna posadka kjer je alfa in omega trener=športni direktor in kjer je bog bogova predsednik. Ta dvojec je izgubil vse bitke na igrišču, Triglav je izpadel in životari v kakovostno res slabi ligi - a smo bili prepričani, da bodo poslovni mojstri dokazali in pokazali, kako se dela. Pa so res: sponozorje so podedovali od tistih, ki jih v klubu skoraj ni več - nato pa dali klub v roke popolnim neznancem.

Nočemo ugibati, kdo je zasnoval "posel", ki je dejansko konec Triglava kot avtonomnega kluba. Je pa začetek kalnih voda kjer se delijo astronomske provizije in kjer daš "puf" klubu zato, da potem dobiš to nazaj in še pol vsega ostalega!? Pogodba je zrela za še kakšno drugo preveritev, ne samo Trmino. Prepričani smo, da bo "raja" v klubu še naprej tiho, mi pač ne. Kajti Triglavu oprostimo tudi poraze, razumemo tudi nihanja - prodaje našega kluba za nič pa nikoli.

Koliko nas je še takih?