Daj šest jurjev pufa na mesec in boš vse dobil nazaj in še kaj zraven! Pogodba o sodelovanju je sramotna za klub, ki si želi v prvo ligo, ima mladinsko šolo, kopico igralcev po svetu. Si predstavljate, da podjetje, ki je imelo v letu 2014 prometa 35 000 evrov na leto posodi Triglavu 72 000? He he, ekonomija je zanimiva, če se je lotijo pravi. Ste pomislili, da od minulega dela /ne njunega, da bo jasno/ =ebeno predsedniku in Repetrenerju "pade z neba" (mednarodni prestop najbolj znanega kranjskega igralca) v klub 200 000? Kako bo tu z agencijinimi pravicami, bosta že razkrila. A nekaj je gotovo: puf bo vrnjen, razlika pri "dobičku" pa bo razdeljena pravično.

Zakaj to pišemo? Zato, ker je nekoč v Triglav prihajalo ogromno denarja od prodaje igralcev. Dva je Triglav neposredno prodal AC Milanu. In mnogi so znali povedati, kdo je in koliko dal v žep. In so bila preverjanja in še kaj: dolgih nosov fuzbalskih šankpoznavalcev pa še več! Kajti ni bilo nobenega "sponzorja na puf", ki bi pristavil lonček. Vse ješlo (do centa!!!!) v klub. Na račun in iz tega je Triglav prispel do boja za prvo ligo kjer je klonil bogataški Interblock. Ni bilo vsem všeč, da je v Kranju kdo s svojo glavo in ... se je rodilo licenciranje in je nesojena komisarka našla pet minut za to, da je skušala narediti puč v Triglavu. Ni šlo ne pri Miranu kot ne kasneje pri Zokiju. Bili so turbulentni časi, stiska z denarjem od nekdaj in napak je bilo ohohoho. Kaj bi si lagali.

Nečesa pa ni bilo. Ni bilo kreditiranja na račun trgovine z igralci. Pa je v Kranj prišel po Samardžića, Potokarja in še koga sam Maribor. Zadeve so bile jasne: nihče ne bo na skrivaj in iz zakulisja na tak način prodajal kluba. Kajti kdor podpiše pogodbo kjer je sponzoriranje kreditiranje in kdor svoje igralce v tem poslu kot vreče krompirja zalaga za denar, ki je sposojen, je dokazal svojo nesposobnost.

Mi nismo tiho ob vsem tem. Kajti =beno predsednik lahko kdaj gre. Kaj bo za njim? Pogodbo je podpisal za nekaj let. Mi trdimo: Triglav je le prevelik klub, da bi ga predsednik prodal za nekaj jurjev na mesec.

Ali pa se motimo. Da res ni prodaja. Je pa - razprodaja.