Ko je Beno Fekonja spoznal, da bi bil rad politik, je imel težavo: ni bil Kranjčan, ni imel stalnega naslova. In če se je znašel župan, kaj se ne bi on - lažno se je stalno prijavil v Kranju, živel pa izven njega in nam kot svetnik krojil prihodnost. Ne, to ni kaka obtožba: s tem se je sam javno pohvalil! Kar pomeni preprosto tole: nategnil sem vas, ploskajte mi! In so ga v njegovi stranki za nagrado za to početje na volitvah 2014 dali na rep kandidatov in je šla politična kariera po gobe.

Zdaj je na vrsti čas, ko bo predsednik NK Triglav Beno Fekonja v položaju, da bo ponovno izvoljen. Za javnost še skriva datum skupščine, a očitno kandidacijski postopek teče. Nobenega dvoma ni, da bo to predmet državne presoje ravnanja predsednika, če se izkaže za resnico kakršnakoli igra okoli klubskih volitev. Pustimo ob strani športni fijasko in kako sumljivo pogodbo o kreditiranju ali "poslovnem sodelovanju" - gre za demokracijo. In poskus, kako prevarati lastne člane, se je temu predsedniku že zgodil, ko ni hotel včlaniti posameznika v klub in mu je potem to ukazala država.

V klubu delajo oziroma ga vodijo ugledni ljudje iz gospodarstva. Breme delovanja kluba je tudi njihovo in ne bodo se mogli skriti pred javnostjo. Prav je tako: gre za javne funkcije javnih ljudi. In zato mora biti kandidatura za delo v klubu omogočena vsem in vsakomur. Kdor bi skušal to zlorabiti, ga bo ista javnost razkrinkala.

Ne trdimo, da Fekonja metode, ki jih je uporabil v politiki, zdaj uporablja v nogometu. Izražamo pa utemeljen sum, da javnost dela kluba ni zagotovljena. Zato bomo preko člana kluba preverili vse, kar je mogoče preveriti. In pri tem jasno opozorili odgovorne, če se kdo kdo igral skrivalnice.

Klub je "na puf" možno "prodati" - z zlorabo ga je mogoče tudi "ugrabiti" navijačem. Ali res?