Ste utrujeni od zgodbe =beno predsednika? Tudi mi smo. A kaj, ko dobesedno vsak dan zvemo za nove in nove trike iz zakladnice Triglava. Zdaj se je izkazalo, da pregovor o mačku, ki mu na rep stopiš...še kako drži! Ker je Trma dokazala in pokazala, da javni interes obstaja - zato ni mogoče skriti obrazca za kandidaturo za ljudi v klubu, ker te najdejo. In razkrinkajo. In o tem seveda vladarji Triglava molčijo. Je pa jasno, da so podpisali pogodbo, ki jo zdaj že razlagajo: v njej so določila, ki se jim po domače reče - nateg. In da je to pogodba kot bi bila z banko...le slednje se ne ukvarjajo s prodajo fuzbalerjev. Kar dejansko je ozadje celotnega =ebeno posla.

Maske so padle in prej sli slej bo tudi "minister Gregor" moral pojasniti svojo vlogo. In prej ali slej bodo celo ljudje v klubu dvignili glas in vprašali, kako "letijo" trenerji in igralci po volji super uspešnega Repetetrenerja, ki bo kmalu odstavil vse in ostal sam. In blagajna. In predsednik. Pa bodo trije. Pomislite: =beno predsednik se celo hvali s tistim, kar so mu ustvarili drugi. Ker on igralca z Bleda, ki potem postane državni reprezentant v tem življenju ne bo pripeljal v Triglav! In sponzorji, ki so zraven? Vsaj dva (naj)večja sta dediščina preteklosti in časov, ko se v Triglavu ni dalo vladati s prevaro ljudi: moral si jim plačati, kar so zaslužili in izpolniti obveznosti, ki si jih imel.

Trma še enkrat več kaže svojo moč: na Kokrici so krajani dvignili glas, ko so jim nogometno zelenico želeli zavzeti bejzbolaši in politiki. Na Zlatem polju so ljudje dvignili glas, ko so spoznali, kaj jim politika pripravlja pod okni (smrad+hrup). Konec koncev: samopašni fuzbalski diktatorček je moral sprejeti v klub člana, ki je to dosegel po pravni poti.

Kranjčanke in Kranjčani so verjetno začudeni: le kaj ima stolček v fuzbalskem drugoligašu magnetnega, da se nanj lepijo mnogi? Mi dodajamo svojo razlago: za stolčkom je kasa, interesi preživetja tistih, ki skrivajo volilne obrazce, da bi bili sami izvoljeni.

Pomislite, =beno predsednik pravi, da bo Triglav vedno kranjski. Ampak: bo tudi njegov?